Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Κατερίνη: Σύσκεψη του ΚΚΕ με γυναίκες

Σύσκεψη πραγματοποίησε στις 18/01 το ΚΚΕ με γυναίκες, στο ξενοδοχείο LIDO, με ομιλήτρια την υποψήφια του κόμματος Αθανασία Τόλιου. Η συζήτηση ήταν πλούσια και η
ίδια η μαχητικότητα των γυναικών ανέδειξε την αναγκαιότητα να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ, ώστε η επόμενη μέρα να βρει δυνατό το λαό.
Η Α. Τόλιου ανέφερε μεταξύ άλλων πως η γυναίκα στον καπιταλισμό είναι αντικείμενο διπλής εκμετάλλευσης, φυλετικής και ταξικής. Για το ΚΚΕ η ανισοτιμία της γυναίκας δεν απορρέει μόνο από το φύλο αλλά κατά βάση από την ταξική της θέση. Στην πράξη οι κατευθύνσεις της ΕΕ και η πολιτική των κυβερνήσεων ως τώρα έχουν οδηγήσει στη γυναίκα εργαζόμενη με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με μισθό επίδομα, στην άνεργη, την ανασφάλιστη αυτοαπασχολούμενη, τη μητέρα που αδυνατεί να εξασφαλίσει παιδικό σταθμό για τα παιδιά της, την κόρη που πρέπει να φροντίσει τους ηλικιωμένους γονείς λόγω έλλειψης υποδομών φροντίδας. Απάντηση σε όλα αυτά είναι η αντίσταση στην πολιτική που θέλει τις γυναίκες μισθωτές σκλάβες του 21ου αιώνα και η ενίσχυση του ΚΚΕ και της λαϊκής συμμαχίας.
Οι γυναίκες που συμμετείχαν, μεταξύ των οποίων άνεργες, εργαζόμενες, νέες μητέρες, υπερτόνισαν την ανάγκη που υπάρχει η γυναίκα του σήμερα να σταματήσει να κάνει θυσίες για τον καπιταλισμό και τον κόπο της να τον μετουσιώσει σε αγώνα για την προοπτική μιας άλλης κοινωνίας. Στον αγώνα αυτό μπροστάρης είναι το ΚΚΕ, και στη Βουλή και στους λαϊκούς αγώνες.