Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Γ.Φαρμάκης: Είμαστε Συνδυασμός Ευθύνης και Νίκης!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Συνδυασμός Ευθύνης Γιώργου Φαρμάκη
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ «ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗΣ» ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ. ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ, ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ.


Παρά το γεγονός ότι το διάστημα αυτό γίνονται εντατικές και κοπιαστικές αγροτικές εργασίες, εντούτοις πολλοί από τους αγρότες έδωσαν το «παρών» στην ανοιχτή συγκέντρωση που οργάνωσε ο Συνδυασμός Ευθύνης στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γιώργου Φαρμάκη.
Ο Γιώργος Φαρμάκης ευχαρίστησε από καρδιάς τους αγρότες, τόσο εκείνους που ήταν παρόντες, όσο και αυτούς που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στα χωράφια τους ή ήταν στα σπίτια τους μετά τον κάματο της ημέρας, επισημαίνοντας ότι και εκείνος ως μέλος αγροτικής οικογένειας γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματά τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.
Τους ευχαρίστησε θερμά, τους ευχήθηκε όλα να τους πάνε καλά με τις καλλιέργειές τους και τους διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να είναι κοντά τους, δίπλα τους, στα μεγάλα και μικρά προβλήματα, όχι μόνο τώρα ως αντιδήμαρχος αλλά και από 1ηςΣεπτεμβρίου που θα αναλάβει μαζί με τους συνεργάτες του τις τύχες του τόπου. Στο σημείο αυτό ακούστηκε και το πρώτο δυνατό χειροκρότημα το οποίο επιβεβαίωσε την κοινή πεποίθηση που επικρατεί ότι ο Συνδυασμός του Γιώργου Φαρμάκη είναι Συνδυασμός Ευθύνης και Νίκης.

Η ομιλία
Στη συνέχεια έκανε μια μικρή αναδρομή στα πρώτα βήματα του νέου δήμου και υπενθύμισε στους κατοίκους το τι προβλήματα προκλήθηκαν με τις συνενώσεις των τριών πρώην δήμων Ανατολικού Ολύμπου, Λιτοχώρου και Δίου.
Τους θύμισε τα χρέη που παρέλαβε ο δήμος εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης (το 2011 ο δήμος Δίου-Ολύμπου ήταν ο 9ος πιο υπερχρεωμένος δήμος της χώρας), την πολύ μεγάλη μείωση των κρατικών κονδυλίων, τις κατασχέσεις χρημάτων στις οποίες προέβαιναν εκείνοι στους οποίους χρωστούσε ο δήμος, τη μείωση δημοτικών υπαλλήλων αλλά και την άρνηση του κράτους για προσλήψεις ικανού αριθμού εποχιακού προσωπικού ώστε να ικανοποιηθούν οι πλέον στοιχειώδεις ανάγκες (π.χ. αποκομιδή σκουπιδιών), την άρνηση των προμηθευτών για παροχή υλικών και υπηρεσιών (π.χ. παροχής πετρελαίου) λόγω οφειλών και πολλά άλλα σοβαρά προβλήματα.
Κι όμως, ανέφερε, ούτε ο δήμος κατέρρευσε, ούτε διοίκηση και υπάλληλοι έπαψαν να εξυπηρετούν τους δημότες και τους επισκέπτες (το αντίθετο, είπε, οι υπάλληλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πάλεψαν μαζί με τη διοίκηση για το καλό του δήμου, γι αυτό και τους απηύθυνε ένα μεγάλο «ευχαριστώ»), ούτε όμως τα σχολεία έκλεισαν, όπως έγινε σε άλλους δήμους λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης.
Διαβεβαίωσε ότι σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού έγινε νοικοκύρεμα στα οικονομικά, αφού ο δήμος ξέφυγε από τη στενή οικονομική επιτήρηση που του είχε επιβληθεί και πλέον ο Δ.Δίου-Ολύμπου δεν είναι σε καμιά λίστα υπερχρεωμένων οργανισμών. Όλα αυτά, βέβαια, σημείωσε ότι έγιναν μετά από πολύ σκληρές μάχες που έδωσε ο δήμος σε όλα τα μέτωπα, μάχες που αρκετές τις κέρδισε και σήμερα πλέον υπάρχει προοπτική ανόδου και ανάπτυξης.
Αυτό, υπογράμμισε, δεν δείχνει τίποτε άλλο παρά μεγάλη εμπειρία και διοικητική ικανότητα και αποδεικνύει ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του μπορούν να τα καταφέρουν και στη συνέχεια, αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν είμαστε χθεσινοί»! Γι αυτό και ζήτησε από τους κατοίκους να κάνουν τις συγκρίσεις με άλλα πρόσωπα άλλων συνδυασμών και, την ώρα της κάλπης, να αναδείξουν τους δικούς τους ανθρώπους, τους ανθρώπους που μπορούν να εμπιστεύονται, τους ανθρώπους που τα κατάφεραν στα δύσκολα και που μπορούν να τα καταφέρουν και στη συνέχεια.
Επίσης, ανακοίνωσε ότι ο δήμος είναι σήμερα πιο έτοιμος, έχει μελέτες που άλλες έχουν ολοκληρωθεί και άλλες είναι σε εξέλιξη, υπάρχει η γνώση των προβλημάτων, υπάρχει η εμπειρία, υπάρχει και η δυνατότητα για ένταξη των μελετών αυτών στο νέο ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα που είναι γνωστό ως «Νέο ΕΣΠΑ». Επομένως, αναρωτήθηκε: «Σε ποιους θα εμπιστευθείτε τις τύχες αυτού του δήμου; Στους δικούς σας ανθρώπους; Στους ανθρώπους που μπορούν; Ή σε ανθρώπους που δεν ζουν κοντά σας, δεν ξέρουν τα προβλήματα και δεν μπορούν να βρουν λύσεις»;
Γι αυτό, ο Γιώργος Φαρμάκης κάλεσε τους κατοίκους να μην πειραματιστούνε αλλά να εμπιστευτούνε εκείνους που γνωρίζουν, αυτούς που τα κατάφεραν, αυτούς που μπορούν και στη συνέχεια να τα καταφέρουν.
Ως προς τις λύσεις βασικών προβλημάτων της περιοχής, όπως είναι η άρδευση, ανέφερε ότι υπάρχουν μελέτες για νέους ταμιευτήρες, για κατασκευή γέφυρας στο Ξηρολάκι, για την κατασκευή συνδετήριας οδού ώστε να υπάρχει άμεση και απρόσκοπτη πρόσβαση στο νοσοκομείο Κατερίνης, έχει ζητηθεί από το αρμόδιο υπουργείο η παραχώρηση χώρου για νηπιαγωγείο. Επίσης, ανακοίνωσε ότι μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη γεώτρηση στον «Αετό», εντός των προσεχών ημερών θα έρθει γεωτρύπανο προκειμένου να ξεκινήσει γεώτρηση δίπλα.

Οι υποψήφιοι του Συνδυασμού Ευθύνης στον Άγιο Σπυρίδωνα
Τέλος, παρουσίασε τους υποψηφίους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους που κατάγονται από τον Άγιο Σπυρίδωνα και είναι οι εξής: Ηλίας Αλεξίου (Λούης), Μιχάλης Ζκάγιας, Κώστας Κερμελής και Ολυμπία Τάχου (υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι). Μιχάλης Μιχαλήτσιος, Γιώργος Φαρφούρης και Ολυμπία Φαρφούρη-Τουμαρά (υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι).