Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Θέσεις του Συνδυασμού «Η Βόρεια Πιερία της καρδιάς μας» για την Οικονομική Ανάπτυξη

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Η Βόρεια Πιερία της καρδιάς μας
Θέσεις του Συνδυασμού «Η Βόρεια Πιερία της καρδιάς μας» για την Οικονομική Ανάπτυξη με βάση την Γεωργία, Κτηνοτροφία, Αλιεία και Νέους Αγρότες.

ΓΕΩΡΓΙΑ:

Mεγαλύτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στη γεωργία, διότι είναι η μεγαλύτερη πηγή εισοδήματος του τόπου μας. Εδώ θα προωθήσουμε την είσοδο νέων καλλιεργειών, όπως αρωματικά φυτά, τα οποία έχουν ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση και υπερτροφές όπως υποφαές, μύρτιλο.
 Θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην απόκτηση τεχνογνωσίας για θερμοκήπια, καθώς και σε νέες μεθόδους καλλιέργειας όπως η υδροπονική καλλιέργεια. Επιπρόσθετα για τις παραδοσιακές καλλιέργειες, όπως το βαμβάκι και καπνός, θα καλούμε ειδικούς γεωπόνους ώστε να παρέχουν τεχνογνωσία για την μεγαλύτερη δυνατή απόδοση. Ενώ ειδικά για το λάδι θα δώσουμε ειδική έμφαση, ώστε να επιτευχθεί χαμηλός βαθμός οξύτητας και υψηλός βαθμός αισθητικής στη συσκευασία, για να μπορέσει να είναι ένα εξαγώγιμο προϊόν.
 Μεγάλη έμφαση στοχεύουμε να δώσουμε στη δημιουργία εταιρικής ταυτότητας για το κεράσι Κολινδρού, το οποίο πρέπει να αποκτήσει την αίγλη που είχε παλιά, διότι στη δεκαετία του 70, 80 αλλά και του 90 το κεράσι του Κολινδρού ήταν πρωτοπόρο στην αγορά της Ελλάδας και του εξωτερικού. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια άλλες παραγωγές, όπως τα κεράσια Ράχης, έχουν κάνει περισσότερα θετικά βήματα και έχουν περάσει πιο μπροστά.
 Ο Συνδυασμός μας δεσμεύεται, με την εκλογή του, ότι θα καλέσει ειδικό επιστήμονα που θα καταρτίσει ένα επιτυχημένο πλάνο για την ανάδειξη της τόσο σπουδαίας κληρονομιάς που έχει το κεράσι Κολινδρού.
 Αντίστοιχες δράσεις μπορούν να γίνουν και με τα ακτινίδια, την φράουλα και το ροδάκινο.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ:
O  τόπος μας η Βόρεια Πιερία διαθέτει σπουδαία επιτεύγματα στο χώρο της κτηνοτροφίας. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι στον Κολινδρό, στη θέση Παπακαλήμη, βρίσκεται μία μεγάλη πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα βοοειδών, που ανήκει στους αδερφούς Γλυκού και μπορεί να αποτελέσει πρότυπο προς μίμηση.
Επίσης στη Βόρεια Πιερία υπάρχουν πτηνοτροφικές μονάδες που διοχετεύουν τα προϊόντα του στην εγχώρια αγορά καθώς και μελισσοκομικές μονάδες και κουνελοτροφεία.
 Για όλες αυτές τις μονάδες, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα έρθουμε σε επαφή με ειδικούς συμβούλους – γεωπόνους, οι οποίοι θα δίνουν συμβουλές προς τη βελτίωση των ζώων, την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου, την χρήση των ζωοτροφών καθώς και των κτηνιατρικών φαρμάκων, έτσι ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή απόδοση.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Καζάς επισκέφτηκε την πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα βοοειδών στην Ελλάδα των αδερφών Γλυκών που βρίσκεται στον Κολινδρό, καθως επίσης και το κτήμα του Ηλία Δριστά στον Κολινδρό.

Ένα κτήμα γεμάτο από κεράσια μοναδικά στην γεύση και στην εμφάνιση. Οι Κολινδρινοί παραγωγοί κερασιών έχουν την γνώση και την ποιότητα και με την απαιτούμενη βοήθεια μπορούν να κατακτήσουν τις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού.