Τρίτη 13 Μαΐου 2014

«Μαγειρεύω υγιεινά για την οικογένειά μου» Εκδήλωση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... 2o Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού
  Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο  Κολινδρού  η προγραμματισμένη εκδήλωση με θέμα: «Μαγειρεύω υγιεινά για την οικογένειά μου» που
διοργάνωσε το Ινστιτούτο  Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis στα πλαίσια της υλοποίησης και εφαρμογής του προγράμματος Σίτισης και Προώθησης της Υγιεινής Διατροφής.
  Το πρόγραμμα σίτισης που υλοποιείται τη φετινή σχολική χρονιά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού  έχει διττό στόχο. Αφενός, να συμβάλει στην αντιμετώπιση των πιθανών προβλημάτων σίτισης και, αφετέρου, να ενισχύσει τις σωστές διατροφικές επιλογές.  Έτσι, όλοι ανεξαιρέτως  οι μαθητές του  σχολείου που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα λαμβάνουν καθημερινά δωρεάν ένα υγιεινό γεύμα, σχεδιασμένο ειδικά για τις διατροφικές ανάγκες τους. Επιπλέον, με ειδικά διαμορφωμένο υλικό, που περιλαμβάνει σύντομα μηνύματα και συμβουλές για την υγιεινή διατροφή, και με τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για γονείς και παιδιά, το Πρόγραμμα ενισχύει την υγιεινή διατροφή και την ευρύτερη προαγωγή της υγείας, τόσο των ίδιων των μαθητών όσο και των οικογενειών τους.
 Ο Διευθυντής του Σχολείου Δημήτριος Χλεμές καλωσόρισε  και ευχαρίστησε τους  υπεύθυνους του προγράμματος τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «το πρόγραμμα συντελεί στη διαμόρφωση στάσεων και συμπεριφορών που συντείνουν στη σωστή και ισορροπημένη διατροφή των παιδιών της ευαίσθητης σχολικής ηλικίας. Είναι  μοναδική ευκαιρία για όλους τους μαθητές μας που από τον Νοέμβριο του 2013 το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα και με βάση τη μέχρι τώρα εφαρμογή του διαπιστώνεται  το πόσο έχει βοηθήσει τους μαθητές και τις οικογένειές τους ».
   Στην εκδήλωση  η διατροφολόγος Αικατερίνη Μπελογιάννη παρουσίασε σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές στοιχεία που σχετίζονται με την εφαρμογή του προγράμματος σίτισης καθώς και πληροφορίες σχετικά με τις σωστές διατροφικές επιλογές.

   Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης σεφ της εταιρείας που παρασκευάζει τα μικρογεύματα  των παιδιών παρουσίασε στους παρευρισκόμενους μια υγιεινή συνταγή σαλάτας την οποία είχαν την ευκαιρία να τη δοκιμάσουν.