Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Το ΚΔΑΠ Καταχά επισκέφθηκε ο Βαγγέλης Λαγδάρης

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ
«Απαραίτητες οι κοινωνικές δομές του δήμου ως στήριγμα των πολιτών»

Συνάντηση με το προσωπικό του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης στον Καταχά είχε
την Τρίτη ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης. Οι κοινωνικές δομές του Δήμου αποτελούν στήριγμα των πολιτών στην κρίση που διανύουμε και η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία έχει στις βασικές της προτεραιότητες την διατήρηση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών.


Όπως ενημέρωσαν οι υπάλληλοι του ΚΔΑΠ Καταχά, από την σύσταση της ΔΗΚΟΙΝΕ και μετά έχουν εξομαλυνθεί τα περισσότερα λειτουργικά ζητήματα. Ωστόσο η γραφειοκρατική διαδικασία χρηματοδότησης γίνεται κάθε χρόνο και πιο δύσκολη, ενώ έχει ξεκινήσει και μια διαδικασία που οδηγεί προς ιδιωτικοποίηση των ΚΔΑΠ μέσω Κοινωνικών Συνεταιρισμών, παρά το γεγονός ότι υπάρχει μελέτη που προβλέπει ότι σε τέτοια περίπτωση η λειτουργία τους θα κόστιζε στον δήμο 20-30% παραπάνω.
Καταθέτοντας την άποψή του, ο Βαγγέλης Λαγδάρης τόνισε ότι πρέπει να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας κοινωνικών δομών όπως τα ΚΔΑΠ και επιπλέον να αρθεί το καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας, κατεύθυνση προς την οποία θα εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις. Επιπλέον, υπάρχει πρόβλεψη για βελτιώσεις στις κτιριακές υποδομές, όπου χρειάζεται, ενώ αναφέρθηκε και ότι στο νέο ΣΕΣ προβλέπονται κονδύλια για χρηματοδότηση των ΚΔΑΠ.
«Προγραμματίζουμε Δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, με υπηρεσίες που θα παρέχονται από τις υπάρχουσες αλλά και νέες δομές κοινωνικής φροντίδας».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΓΔΑΡΗΣ