Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Κ. Τριανταφυλλάκης – Ωδή στα Ολύμπια Νέα, στο Λιτόχωρο και τον τόπο μας!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Ολύμπια Νέα
Κάθε φορά που φεύγω από την Αθήνα διαπιστώνω ο,τι την πραγματική Ελλάδα την έχουμε εγκαταλείψει σε κάποιο χωριό του Εβρου, σε κάποια παροικία της Ομογένειας, στο Λιτόχωρο….

Από εκεί πρέπει να πάρουμε και πάλι από την αρχή το νήμα…  
Τον Γιάννη Παπαζαχαρία τον γνώρισα μέσα από το διαδίκτυο. «Κολλημένος» Λιτοχωρίτης, «άρρωστος» αρειανός, ανήσυχο πνεύμα μα πάνω απ’ όλα πολύ καλό παιδί. Το καταλαβαίνεις από τη φωνή του, (μη φοβάσαι ποτέ ανθρώπους που γελάνε εύκολα) το διαβάζεις στο πρόσωπό του. Οταν συζητούσαμε για την παρουσίαση του βιβλίου μου στο Λιτόχωρο και με ρωτούσε πως να το …σχεδιάσουμε, του είπα «κάνε ο,τι σου κατέβει στο κεφάλι. Εγώ θα έρθω τη μέρα και στο μέρος που θα μου πείς…Και μην ανησυχείς, συνήθως …δικαιώνεται ο τίτλος του βιβλίου!!!» Ηταν, πράγματι, η πρώτη φορά που τα πράγματα εξελίχθηκαν καλύτερα από ο,τι τα ….είχαμε σχεδιάσει….

Εκπληξη πρώτη: Ο Γιάννης γέμισε όλη την περιοχή με αφίσες για την εκδήλωση! Ούτε υποψήφιος να ήμουν! Και …έριξε τόσο τρέξιμο που ούτε δικό του να ήταν το βιβλίο! Πραγματικά ακούραστος!

Εκπληξη δεύτερη: Το Baraki, στην Πλάκα Λιτοχώρου, που διάλεξε για να γίνει η παρουσίαση είναι ένα εξαιρετικό μέρος! Αν περνάτε, ειδικά τώρα το Καλοκαίρι, από την περιοχή σας προτείνω ανεπιφύλακτα να σταματήσετε για ένα ποτό ή για να κάνετε το μπάνιο σας! Δεν θα το μετανιώσετε!!! Ανετοι χώροι (μέχρι και δανειστική βιβλιοθήκη διαθέτει!!!), δροσιστικά ποτά και τέλεια εξυπηρέτηση! Και όλα αυτά, ενώ ακούτε ακόμα και το θόρυβο από τα κύματα που σκάνε στην αμμουδιά! Και από τη θάλασσα, αν στρέψετε το κεφάλι σας προς τον θεϊκό Ολυμπο, μπορεί και να δείτε τον νεφεληγερέτη Δία!

Εκπληξη τρίτη: 

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

dionolympos.gr