Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ :Μαζί με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση οδηγούν σε διάλυση και το ΕΣΥ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Στη συζήτηση κύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ερρίκος Ντυνάν», ο Υπουργός Υγείας με πρόσχημα την απόρριψη του αιτήματος συζήτησης τροπολογίας του ΚΚΕ για την ΕΡΤ, απέκλεισε συλλήβδην όλες τις τροπολογίες που είχαν
κατατεθεί.
Υπήρχαν για συζήτηση, τέσσερις τροπολογίες με προτάσεις διεξόδου στα προβλήματα που δημιουργεί η κατάρρευση του ΕΣΥ σε δημόσια νοσοκομεία και δομές της δημόσιας υγείας.
Δεν συζητήθηκαν :
1.      Η πρόταση για ρύθμιση αποδοχών που έλαβαν νόμιμα στο παρελθόν, σε εκτέλεση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, 650 εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ, οι οποίοι καλούνται σήμερα να επιστρέψουν χρήματα ακόμη και από το 1999.
2.      Η πρόταση για διαφύλαξη του χαρακτήρα του κληροδοτήματος του Νοσοκομείου Ληξουρίου, που ως κληροδότημα πρέπει όπως και άλλα, να έχει πλήρη αυτοτέλεια και αυτονομία.
3.      Η πρόταση για ανάκληση της απόφασης για διασύνδεση ή συγχώνευση του Γ.Ν. Σάμου «Ο Άγιος Παντελεήμων» με το Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας και του Γ.Ν. Μυτιλήνης «Βοστάνειο» με το Γ.Ν.-Κ.Υ. Λήμνου και η διατήρησή τους ως αυτόνομων και αυτοτελών ΝΠΔΔ, ώστε να αντιμετωπισθούν οι αρνητικές επιπτώσεις της μέχρι τώρα – της υπό συγχώνευση – λειτουργίας τους.
4.      Η αποπληρωμή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης από το Μάρτιο έως και το Σεπτέμβριο 2012 που δεν καταβάλλονται αν και υπάρχουν οι ανάλογες πιστώσεις.
 
Μπροστά στην πολιτική σκοπιμότητα να αποφύγει τη συζήτηση για το μείζον πολιτικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη φίμωση της ΕΡΤ και αφορά τη δημοκρατία στον τόπο μας, η τρικομματική Κυβέρνηση θυσιάζει την ανάγκη να υπάρξουν άμεσες λύσεις στο ΕΣΥ. Αρνείται να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα των εργαζόμενων στην υγεία, αποδεικνύοντας ότι έχει κλείσει οριστικά τον κύκλο της.
 
                                                                                 ΕΕΚΕ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ