Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Το κλείσιμο της ΕΡΤ υπήρξε η πρώτη γροθιά στο βαθύ κομματικό κράτος.

Όλοι γνωρίζαμε την διαφθορά που υπήρχε στην ΕΡΤ, τις ανύπαρκτες υπερωρίες με τις οποίες όλοι διπλασίαζαν το μισθό τους, τις υπερτιμολογήσεις για τις ξένες παραγωγές με τις οποίες ένας κύκλος
ημετέρων λήστευαν την ΕΡΤ, τους συμβούλους και ....
παρασυμβούλους που αλόγιστα διόριζαν οι εκάστοτε υπουργοί και οι διοικούντες την ΕΡΤ, καθώς και το κοινό μυστικό "οι μισοί και πλέον υπάλληλοι της ΕΡΤ ήταν αργόμισθοι, εμισθοδοτούντο χωρίς να προσέρχονται"...


Σε μία τέτοια εικόνα, όσοι στηρίζουν τη διατήρηση της ΕΡΤ στην ουσία νοσταλγούν την Ελλάδα του χθες, προστατεύουν τα δικά τους παιδιά, ξεχνούν ότι η χώρα μας έχει πτωχεύσει και υπονομεύουν τις προσπάθειες για διάσωσή της, έστω την δωδεκάτη ώρα. Ωστόσο και η εικόνα της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι πριν λίγες μέρες να αναγνωρίζει την αξία και την "προσφορά" της ΕΡΤ και μία ωραία πρωία να την παραδίδει στην πυρά, ούτε αυτή μας πείθει ότι είναι μία ειλικρινής προσπάθεια κάθαρσης και εξυγίανσης στο μέχρι τούδε ανέγγιχτο βαθύ κομματικό κράτος.

Η γνώμη μας στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ είναι ότι οι ξένοι απαιτούσαν ονόματα για 5 χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο μέσα στο 2013, αν τα ονόματα αυτά αφαιρούνταν από διάφορες υπηρεσίες θα είχαμε καθολικές αντιδράσεις, προτιμήθηκε να θυσιαστεί η ιερή αγελάδα της ΕΡΤ, τα ονόματα των υπαλλήλων της να δοθούν στους ξένους και το θέμα να λήξει. Ο κ. Σαμαράς έκρινε ότι λόγω του κακόφημου της ΕΡΤ ο κόσμος λίγο θα νοιαζόταν για το κλείσιμο της, θα έπεφτε το μεγαλύτερο κάστρο του ρουσφετιού, η Νέα Δημοκρατία θα έβγαινε κερδισμένη γιατί θα έδειχνε αποφασιστικότητα, αφού θα θυσίαζε το μεγαλύτερο κέντρο προπαγάνδας των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Όμως το ερώτημα παραμένει. Ο ιδιωτικός τομέας έχει πληγεί θανάσιμα από την κρίση. Το ενάμιση εκατομμύριο των ανέργων προέρχονται από αυτόν. Γιατί τόσο κλάμα για 4 χιλιάδες υπαλλήλους της ΕΡΤ, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι που απολύονται είναι τέκνα ενός κατώτερου θεού; Βέβαια, για κάθε πολίτη που χάνει τη δουλειά του εμείς στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ πονάμε, κάθε απόλυση πιστοποιεί την αποτυχία του πολιτικού μας συστήματος, καθώς και το ότι η Ελλάδα της μεταπολίτευσης θέλει γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή. Όμως, αν μέχρι σήμερα τα σκληρά μέτρα που υφιστάμεθα από το 2009 πάνε χαμένα, αυτό οφείλεται στο ότι το βαθύ δημόσιο προστατεύεται από όλα τα κόμματα, οι αργομισθίες συνεχίζονται, οι πολυθεσίες και οι διπλές και τριπλές συντάξεις της ελίτ επίσης, το κλείσιμο άχρηστων υπηρεσιών του δημοσίου καθυστερεί σκόπιμα και η διαφθορά σαν προσφιλές χόμπυ όλων των δημοσίων υπαλλήλων παραμένει.

Το ότι βγήκαν κάποιοι ανόητοι δημοσιογράφοι και στήριξαν τη διατήρηση της ΕΡΤ, αυτό οφείλεται στο ότι όλοι αυτοί υπήρξαν παλαιοί ή πρόσφατοι τρόφιμοί της, έχουν όλοι με τον ένα ή άλλο τρόπο ωφεληθεί οικονομικά, όλοι τους υπήρξαν λιβανιστήρια της λερωμένης μεταπολίτευσης, όλοι τους σιωπούσαν ενώ συνέβαιναν επί δεκαετίες μύρια σκάνδαλα στην ΕΡΤ. Επί παραδείγματι ένα βράδυ ο κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έκανε εκπομπή υπέρ της ΕΡΤ και είχε καλεσμένους τον Λιάνη, τον Στρατούλη του ΣΥΡΙΖΑ, τον Φυντανίδη (συνεργάτη του Κίτσου Τεγόπουλου) και στελέχη της ΕΡΤ. Όλοι τους καταδίκαζαν το κλείσιμο της ΕΡΤ. Έβγαλε μάλιστα και δημοσκόπηση 61% του κόσμου θέλει να μείνει η ΕΡΤ ως είχε και η Νέα Δημοκρατία (ιδού το οξύμωρο όπως είπε ο φίλος μας Μάκης) ανεβαίνει σε ποσοστά. Είναι αυτή δημοσιογραφία; Το υποκριτικό κλάμα για το κλείσιμο της ΕΡΤ και το γλύψιμο στο Σαμαρά δείχνουν πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ο άνθρωπος για να φτιάξει κανάλια και να παριστάνει τον καναλάρχη... Δυστυχώς ο κ. Τριανταφυλλόπουλος νομίζει ότι μία εκπομπή στήνεται με τα φιλαράκια του από την πλατεία Κολωνακίου, ένα δύο δικηγόρους φίλους του και τρεις τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του Καμμένου. Αυτός Μάκη, είναι τρόπος να κάνεις εκπομπές, εκπομπές όμως που λιβανίζουν και δίνουν οξυγόνο στο σάπιο σημερινό καθεστώς. Τελικά, όσο και αν κραυγάζεις ότι κυνηγάς το σύστημα, εμείς βλέπουμε ότι το υπηρετείς και διαπρέπεις μέσα σε αυτό...

Κάποιος φίλος μας έγραψε ότι του "ξεριζώθηκε" η καρδιά όταν είδε το μαύρο στις συχνότητες της ΕΡΤ. Στο κλέψιμο που γινόταν εκεί μέσα δεν του ξεριζωνόταν η καρδιά; Το ότι η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ποτέ δεν προσκλήθηκε στην ΕΡΤ, αυτό δεν τον ενοχλούσε; 

Δεν ξέρουμε τι θα κάνει ο Σαμαράς, εμείς νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται δημόσια τηλεόραση, αρκεί στην ιδιωτική να μπει τάξη. 

Σαν τάξη θεωρούμε τα ακόλουθα : 

α) Να φύγουν εργολάβοι και προμηθευτές του δημοσίου από τα κανάλια και αυτά να περιέλθουν σε κοινωνικό έλεγχο. 

β) Οι άδειες των καναλιών να δίνονται μόνο για 1 χρόνο και να ανανεώνονται μόνο αν τα κανάλια τηρούν τους νόμους (πλουραλισμός, αμεροληψία στα δελτία ειδήσεων, διαφάνεια στη διαχείριση).

γ) Το ΕΣΡ να μην αποτελείται από διορισμένα μέλη, αλλά τα μέλη του να επιλέγονται δια κληρώσεως από το σύνολο του ελληνικού λαού.

δ) Ο χρόνος σε κάθε κανάλι που διατίθεται για τις διαφημίσεις να είναι καθορισμένος, ώστε να λείψουν τα φαινόμενα να παίζουν όλη μέρα και όλη νύκτα κάποια κανάλια δημοπρασίες, τηλεπωλήσεις, αστρολόγους και ασελγή θεάματα.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ θέλει να βάλει τάξη στον ευαίσθητο τομέα των ΜΜΕ και να γκρεμίσει τα μαγαζιά της διαπλοκής. Η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να μπει τάξη, άλλωστε η ίδια, όπως και τα άλλα κόμματα, είναι γεννήματα της αταξίας και της παρανομίας. Έκλεισαν την ΕΡΤ υποκύπτοντας στις πιέσεις των δανειστών και όχι γιατί αποφάσισαν να μπει τάξη στη χώρα. Όσο και αν ανυψώνει τους τόνους ο κ. Σαμαράς, δεν πειθόμεθα.