Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Το 2ο Αντάμωμα Κρητών και Φίλων διοργανώνει το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 20:30 στο δημοτικό σχολείο Ανδρομάχης, ο Σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ».




  Το Σάββατο 22 Ιουνίου στο Δημοτικό Σχολείο Ανδρομάχης



   Το 2ο Αντάμωμα Κρητών και Φίλων διοργανώνει το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 20:30 στο δημοτικό σχολείο Ανδρομάχης, ο Σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ». Νωρίτερα θα τελεστεί
επιμνημόσυνη δέηση για τους Κρήτες πεσόντες (κατά την απελευθέρωση της Κατερίνης), στον ιερό ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ανδρομάχη. Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης, η πομπή που θα σχηματιστεί θα κατευθυνθεί συνοδεία των μουσικών οργάνων και χορευτικών τμημάτων, στο χώρο του Ανταμώματος, για την έναρξη της εκδήλωσης.



Στο μουσικό μέρος της βραδιάς πρωταγωνιστούν οι Ανωγειανοί δεξιοτέχνες της αυθεντικής κρητικής μουσικής: Γιώργης Βρέντζος, Κώστας Σκουλάς, Γιώργης Νταγιαντάς και ένα εκλεκτό επιτελείο μουσικών.




«Προσκαλούμε και φέτος τα μέλη και τους φίλους μας σε ένα δυναμικό κρητικό γλέντι, όπου θα πρωταγωνιστήσει ο πλούτος και η εκφραστικότητα της κρητικής παράδοσης. Στο αντάμωμά μας - το οποίο ο κόσμος της Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής - το στήριξε και το στηρίζει ολόκαρδα ανασύρουμε μνήμες και τραγούδια, ενώ δίνουμε έμφαση στην παρουσία ατόμων όλων των ηλικιών στα τμήματα του συλλόγου, με επίκεντρο φυσικά τους νέους ανθρώπους, που είναι το μέλλον μας» σημειώνει σε δήλωσή του με αφορμή το 2ο Αντάμωμα, ο πρόεδρος του συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» Κων/νος Μανιουδάκης.



Στην εκδήλωση λαμβάνουν μέρος επίλεκτα χορευτικά τμήματα συλλόγων από όλη τη βόρειο Ελλάδα, ενώ συμμετέχει το χορευτικό τμήμα του (αδελφοποιημένου με τον Σύλλογο Κρητών «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ»), Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης Παναγία Σουμελά.



Παράλληλες εκδηλώσεις: Έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΓΗΣ».



Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.





ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΗ ΒΡΕΝΤΖΟ

Ο Γιώργης Βρέντζος μεγάλωσε μουσικά δίπλα σε πολλούς μερακλήδες και στιχουργούς των Ανωγείων. Σε αρμονία με το χώρο και το χρόνο τραβά τη διαδρομή του. Και είναι ντρέτος, ίσιος, γελαστός και ξεκάθαρος, όπως η φωνή και το παίξιμό του.
Μαζί του επί σκηνής ο Κώστας Σκουλάς και ο Γιώργης Νταγιαντάς, δύο από τους σημαντικότερους μουσικούς της Κρήτης.