Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Απολογισμός Μαρίας Μίχου

Μας το έστειλε η Μαρία Μίχου ..... Ευχαριστούμε πολύ

ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΖΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ.
ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 2 1/2 ΧΡΟΝΙΑ


ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ - ΠΑΣΟΚ



Φίλες και φίλοι,
Έχουν ήδη περάσει δυόμιση χρόνια από την ημέρα που μου δώσατε τη δυνατότητα να παλέψω στη Βουλή για τα προβλήματα της Πιερίας αλλά και της χώρας μας. Προβλήματα που δεν είχαν καμία σχέση με όσα γνωρίζαμε μέχρι χτες ούτε ως προς τη φύση τους, ούτε φυσικά και ως προς τις συνέπειές τους στην κοινωνία.

Μέσα σε αυτό το εξαιρετικά δυσμενές και αφιλόξενο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, εργάστηκα για να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις προηγούμενων ετών.
Προσπάθησα να δικαιώσω τις προσδοκίες σας και γνωρίζω ότι όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Αυτό, όμως, για το οποίο μπορώ και θέλω να σας διαβεβαιώσω είναι ότι αυτά τα δυόμιση χρόνια έχω δώσει όλες μου τις δυνάμεις για να κάνω ό, τι καλύτερο μπορώ για τον τόπο.


Γι’ αυτό σας ζητώ να μου δώσετε τη δύναμη να συνεχίσω αυτή την προσπάθεια, γιατί πιστεύω ότι με λιγότερα λόγια και περισσότερη δουλειά μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση.
Στη συνέχεια, παραθέτω μια σειρά από όσα διεκδικήσαμε και πετύχαμε μαζί αυτά τα δυόμιση χρόνια για τον τόπο μας, την Πιερία αλλά και ολόκληρη τη χώρα.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Μαρία Μίχου

Υποψήφια Βουλευτής Πιερίας – ΠΑΣΟΚ



ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΜΕ – ΠΕΤΥΧΑΜΕ

1)    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

-        ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ ΣΤΟ ΕΣΠΑ με τελικό προϋπολογισμό κοντά στα 4.000.000€.
-        ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΔΙΟΝ μέσα από το πρόγραμμα αναβάθμισης αρχαιολογικών χώρων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
-        ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ Β’ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ με τη χρηματοδότηση της διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου ύψους 40.000€.
-        ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ.


2)    ΠΑΙΔΕΙΑ

-        ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ με τη συνεργασία του Ο.Σ.Κ. και του Δήμου.
-        ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ με αίθουσες βαρέως τύπου από τον Ο.Σ.Κ..
-        ΜΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΛΥΚΕΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ και επανεξέταση των υπόλοιπων συνενώσεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
-        ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΠΑΙΤΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΒΟΛΟΥ για την εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών της Βόρειας Ελλάδας.
-        ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: έκδοση πινάκων ενδεικτικού εξοπλισμού/προδιαγραφών και απόφαση για ανάθεση μαθημάτων.
-        ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ Β’ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ Α’ ΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ Β’ ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
-        ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΕΙ/ΤΕΙ σχετικά με ειδικές κατηγορίες εισακτέων όπως πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και συγγενείς ΑΜΕΑ.


3)    ΥΓΕΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

-        ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΤΡΑΣ ΟΛΥΜΠΟΥ το οποίο μεταφέρεται ως Τομέας στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης
-        ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ μέσα από προγράμματα δημιουργίας θέσεων εργασίας, επιχειρηματικότητας, κατάρτισης και κοινωνικής μέριμνας του Υπουργείου Εργασίας, συνολικού προϋπολογισμού 3.3 δις € και 600.000 ωφελούμενους.
-        ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑ.Π.Ι.Τ. ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων του κλάδου επισιτισμού – τουρισμού.
-        ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ χωρίς καμία έκπτωση και με την ίδια ειδική φροντίδα.
-        ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΚΑ για καλύτερες παροχές υγείας.
-        ΚΑΛΥΨΗ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΓΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ για καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.


4)    ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

-        ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΑΔΙΑΘΕΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ύψους 5.800.000€ για τα μέτρα 311, 312 & 313 που στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής στις αγροτικές περιοχές και την διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας.
-        ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για απευθείας διάθεση των αγροτικών προϊόντων στους καταναλωτές.
-        ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΩΝ ΔΙΧΤΥΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ με συνολικό προϋπολογισμό 10.000.000€ για το 2011.
-        ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΦΙΝΑΣ και συγκεκριμένα στα δημοτικά διαμερίσματα Τριλόφου, Ελάφου, Εξοχής, Καταλωνίων, Μοσχοποτάμου, Λαγόραχης και Αρωνά.
-        ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟ 2011, ώστε να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς τον ΕΛΓΑ.


5)   ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ


-        ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ για κύρια ή μοναδική κατοικία ή για οφειλές μέχρι 200.000€.
-        ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥ Ο.Ε.Κ..
-        ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΟΣΩΝ ΥΠΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ Ή ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ και έχουν υποστεί μείωση εισοδήματος τουλάχιστον κατά 20%.



6)    ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ


-        ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ Ο.Σ.Ε. ΣΕ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ ΚΑΙ ΣΚΟΤΙΝΑ, δύο σημαντικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000€.
-        ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΕΡΙΟΥ (Ε.Π.Α.) ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ώστε στο τέλος του 2012 οι πολίτες της Πιερίας να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο.
-        ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ με προϋπολογισμό κοντά στα 65.000.000€.
-        ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ώστε οι νέοι της Πιερίας να ενημερωθούν από τους πλέον ειδικούς.
-        ΑΝΑΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ, ώστε οι πολίτες με ιδιοκτησίες εκτός του εθνικού δρυμού να μπορούν να τις αξιοποιήσουν.
-        ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ Ή ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3*.
-        ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2012 μετά από τη μεταφορά των σχετικών αρμοδιοτήτων στον Ο.Α.Ε.Δ..

7)   ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

-        ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ με το οποίο το δημόσιο διεκδικεί μεταξύ άλλων αποζημιώσεις για τη ζημιά που έχει υποστεί.
-        ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ», ώστε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στον δημόσιο βίο της χώρας.
-        ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ με στόχο τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία των πολιτών και την αύξηση των κρατικών εσόδων.

8)   ΓΥΝΑΙΚΑ

-        ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ & ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ένα πάγιο αίτημα και μια μεγάλη προσπάθεια των γυναικών της Πιερίας.
-        ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ που θα προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής και νομικής στήριξης με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

9)   ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

-        ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕΣΩ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ - ΤΟΠ/ΕΚΟ) με στόχο την ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών.
-        ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΕΣΩ ΚΕΚ
-        ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ «ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ» για την προστασία των παιδιών με αναπηρία.
-        ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» με την πιστοποίησή του από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

10)   ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

-        ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ με την ένταξη στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» δύο σημαντικών έργων ύψους 1.617.000 .