Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΣΟΚ: Στα χέρια ληστών τα λείψανα της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας στα Βασιλικά!!!


Τώρα κλέβουν και τα λείψανα από τις εκκλησίες

Στα χέρια ληστών τα λείψανα της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας 
Μετά την κλοπή στον Άγιο Γεώργιο, στα χέρια αδίστακτων ληστών βρίσκονται τα ιερά λείψανα της
Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας ύστερα από την διάρρηξη της φερώνυμης Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής στη Θεσσαλονίκη. Η ληστεία έγινε, κατά τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας το βράδυ της 22ας προς 23ης Απριλίου, πιθανότατα τα ξημερώματα της εορτής του Αγίου Γεωργίου.
Συγκλονισμένος ο Μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής, απευθύνει έκκληση, σε εκείνους που έχουν στα χέρια τους τα Ιερά Λείψανα να τα επιστρέψουν με κάποιο τρόπο εκεί όπου ανήκουν, στο Μοναστήρι της Αγίας και στα εκατομμύρια των πιστών που την ευλαβούνται. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η διάρρηξη έγινε τη νύχτα, από τις 10 το βράδυ έως τις 5:40 τα ξημερώματα της 23ης Απριλίου, και οι ληστές χρειάσθηκε να «ανοίξουν» 5 πόρτες για να φτάσουν στο εσωτερικό του Καθολικού της Ιεράς Μονής και να διαπράξουν την ανίερη πράξη τους αρπάζοντας την ιερή «λεία» τους.
ΠΗΓΗ: Skai
Δεν πιστεύουμε στη θαυματουργή αξία των λειψάνων ούτε στον ελεγκτικό -κοσμικό ρόλο της Εκκλησίας αλλά αναγνωρίζουμε, σεβόμαστε και χρειαζόμαστε την πνευματική της δύναμη,τον παρηγορητικό της ρόλο, την ανακούφιση που προσφέρει και την ιστορική αλλά και πολιτιστική αξία της. Οι κλοπές και οι λεηλασίες θρησκευτικών τόπων είναι καταστροφή της ψυχής μας.