Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στο 6ο Sfendami Mountain Festival 2012

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στο 6ο Sfendami Mountain Festival 2012

Στο 6ο Sfendami Mountain Festival 2012,  που διεξήχθη το διήμερο 21 και 22 Απριλίου
2012 στο λόφο του Προφήτη Ηλία στη Σφενδάμη Πιερίας,  υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,  παραβρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.

Η καθιερωμένη αθλητική διοργάνωση, που σημείωσε ρεκόρ συμμετοχής αθλητών,  237  στον αγώνα ορεινού τρεξίματος και  375  στον αγώνα ορεινής ποδηλασίας, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πλήθος κόσμου που έσπευσε να παρακολουθήσει το αθλητικό γεγονός της Πιερίας.

Η άριστη προετοιμασία, η μεγάλη συμμετοχή αθλητών και επισκεπτών καθώς και οι προσεγμένες παράλληλες δράσεις συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης.

Το φυσικό κάλλος της περιοχής με το ανοιξιάτικο σκηνικό  σε συνδυασμό με το κλίμα της αθλητικής γιορτής, στην οποία  κυριαρχούσαν η θετική ενέργεια και διάθεση καθώς και το αγωνιστικό πνεύμα, αποζημίωσαν αθλητές και κοινό.
  
Οι μεγάλοι απόλαυσαν ξεχωριστές εμπειρίες αλλά και οι μικροί επισκέπτες του Sfendami Mountain Festival είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δημιουργικές δράσεις στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας εξήρε το ρόλο του Sfendami Mountain Festival στην καλλιέργεια, στην ανάπτυξη και στη  διάδοση του αθλητισμού, στην αναβάθμιση του αθλητικού  επιπέδου, στην ανάπτυξης της  ευγενούς άμιλλας και του αθλητικού πνεύματος αλλά και στην καλλιέργεια  ισχυρού  συναγωνιστικού πνεύματος.

Η  Σοφία Μαυρίδου επεσήμανε ότι το Sfendami Mountain Festival
έχει  διαδραματίσει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στο αθλητικό γίγνεσθαι της Πιερίας και εξέφρασε τη στήριξη και την αρωγή  της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας σε κάθε διοργάνωση και δράση που προάγει τον αθλητισμό.

Άλλωστε, αναφέρθηκε και στη συμβολή της εν λόγω αθλητικής γιορτής στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος, καθώς όπως υπογράμμισε ο  εξαίρετος  τόπος μας, οι φυσικές του ομορφιές και τα μνημεία του,   προβάλλονται  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να καταστήσουν την Πιερία  ελκυστικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου. Πρόσθεσε, ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις συμβάλουν στην τόνωση της τουριστικής κίνησης, καθώς με αφορμή τη διοργάνωση αθλητές και θεατές  θα επισκεφθούν και θα γνωρίσουν την περιοχή εντυπωσιασμένοι από τις μαγικές εικόνες και τις μυρωδιές του Θεϊκού τόπου.

« Ο  αθλητικός τουρισμός αποτελεί μια από τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού,  που μπορεί να αποτελέσει καίριο όχημα στην αναπτυξιακή πορεία της Πιερίας» είπε χαρακτηριστικά η Σοφία Μαυρίδου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας συνεχάρει τόσο τους διοργανωτές όσο και τους συμμετέχοντες  του Sfendami Mountain Festival,   ανανεώνοντας το επόμενο αθλητικό ραντεβού για τον Απρίλιο του 2013.