Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Το Διακύβευμα των επερχόμενων Εκλογών - του Γιώργου Κουβεντίδη

Γιώργος Κουβεντίδης 
Η ζωή μας δεν γυρίζει μόνο γύρω από μια μπάλα. Αυτή την εποχή, το νιώθουμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Την Τετάρτη μου γύρισαν τα μυαλά ακούγοντας για την αυτοκτονία του 77χρονου,
 αλλά κυρίως τις δηλώσεις όλων αυτών των γελοίων υποκειμένων, που συνεχίζουν να μας πουλάνε τρέλα, νομίζοντας ότι απευθύνονται μόνο σε ηλίθιους, λες και στη χώρα υπάρχουν μόνο οι ψηφοφόροι τους.
Ήθελα να γράψω κάτι για όλα αυτά, αλλά το μετάνιωσα όταν μας ήρθε ένα e-mail από έναν φίλο κι είπα να το δημοσιεύσω. Αυτός είναι πιο ψύχραιμος!

Το Διακύβευμα των επερχόμενων Εκλογών
Τελευταία όλο και περισσότεροι γνωστοί και φίλοι μου λένε ότι είναι απογοητευμένοι και δεν θέλουν να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές. Ωστόσο το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών είναι πολύ μεγάλο, τόσο μεγάλο ώστε η αποχή και η λευκή ψήφος αποτελούν λάθος επιλογή. Οι Έλληνες πρέπει με καθαρό μυαλό και μακριά από αγκυλώσεις του παρελθόντος να αποφασίσουν όχι απλά για το μέλλον τους αλλά για τις επόμενες γενιές.


Υπάρχουν δυο κυρίαρχες τάσεις που επικρατούν στην Ελληνική κοινωνία. Η μία αποδέχεται το μνημόνιο ως «αναγκαίο κακό» και πιστεύει ότι πρέπει να συνεχίσουμε στο δρόμο των θυσιών με την ελπίδα να ανακάμψουμε κάποια στιγμή όταν η οικονομία μας θα έχει ανακτήσει την ανταγωνιστικότητα της. Αναγνωρίζει δε, σωστά, ότι από το μνημόνιο προκύπτουν πολλές αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν εδώ και δεκαετίες.


Η δεύτερη, κυριαρχούμενη από την απογοήτευση και την απελπισία, από την λαίλαπα των μέτρων, αλλά κυρίως από την κυριαρχία των ξένων δυνάμεων στη χώρα αντιδράει (σιωπηλά προς το παρόν) και ψάχνει κάπου να βρει μια ελπίδα και κάπως να εκφραστεί ενάντια στην δουλοπρεπή πολιτική των δυο κομμάτων.
Ο δικομματισμός εν όψει των εκλογών, υπεύθυνος εν πολλοίς για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, είναι σίγουρο πως θα αντισταθεί εκβιάζοντας αισχρά τον Ελληνικό λαό με ανύπαρκτα στην ουσία ψευδοδιλλήματα. Ήδη οι πληρωμένες πένες των διαπλεκόμενων media ενορχηστρώνουν τον εκβιασμό του Ελληνικού λαού προωθώντας το γνωστό πλαστό εκβιασμό: «ή μνημόνιο ή έξοδος από την Ευρώπη» και «ή αυτοδυναμία ή ακυβερνησία». Στόχος είναι η πόλωση και η συσπείρωση των κομματικών ψηφοφόρων ώστε να επιτύχουν ποσοστά ικανά για να συγκυβερνήσουν.


Αυτό ακριβώς πρέπει ο Ελληνικός λαός να αποτρέψει με την ψήφο του.


Σε αυτές τις εκλογές οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουν μαζικά και με την ψήφο τους να στείλουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, αλλά και στη δικαιοσύνη, όλα τα «πολιτικά λαμόγια» που μας έφτασαν εδώ. Είναι ιστορική ευκαιρία να ξεμπερδέψουμε με το παρελθόν. Από την άλλη οι εκλογές είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με την Ευρωπαίους εταίρους διότι όλα δείχνουν ότι η Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη επιθυμεί μια Ελλάδα προτεκτοράτο και τους Έλληνες ζητιάνους και φθηνούς εργάτες στην ίδια τους τη χώρα.


Οι Έλληνες πρέπει να πούμε όχι σε μια Ευρώπη που προωθεί την κατάργηση του κοινωνικού κράτους, που επιτίθεται στα εργασιακά δικαιώματα, που καταργεί τους κανόνες και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στην αγορά εργασίας, που εξαθλιώνει τη μέση Ελληνική οικογένεια, που καταργεί στην ουσία τη δημόσια υγεία και παιδεία και που καταληστεύει τον εθνικό μας πλούτο. Το δίλημμα λοιπόν δεν είναι μνημόνιο ή έξω από την Ευρώπη αλλά σε ποια Ευρώπη θέλουμε να ζούμε;


Αν από τις επόμενες εκλογές προκύψει μια ισχυρή αντιμνημονιακή πλειοψηφία θα δώσει τη δυνατότητα στη χώρα να επαναδιαπραγματευτεί τα μνημόνια, το χρέος της (που συνεχώς μεγαλώνει παρά τα μέτρα) και να δώσει ελπίδα στον Ελληνικό λαό. Σήμερα δεν υπάρχουν αριστεροί και δεξιοί, συντηρητικοί και προοδευτικοί. Σήμερα υπάρχουν μόνο Έλληνες διότι διακυβεύεται η ύπαρξη, η υπόσταση της ίδιας της Ελλάδας. Η προωθούμενη πολιτική από τα μνημονιακά κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ. ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ) αν συνδυαστεί με την υπογεννητικότητα, το οξύ πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης αλλά και τον Τουρκικό παράγοντα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην Ισλαμοποίηση της χώρας.


Η σημερινή πραγματικότητα της Ελλάδας και της Ευρώπης ίσως να μπορεί να συγκριθεί με την πρόκληση των Περσικών εισβολών το 490 και 480 π.χ. Αν πετύχει το πείραμα στην Ελλάδα τότε θα εφαρμοστεί και αλλού και θα ξυπνήσουν μια μέρα οι φίλοι μας οι ευρωπαίοι (οι λαοί εννοώ) και θα καταλάβουν ότι οι “Μήδοι είναι προ των πυλών τους”.


Οι επόμενες εκλογές είναι οι σημαντικότερες στην μεταπολεμική μας ιστορία.
Ο λαός καλείται να επιλέξει αν θα προκύψει μνημονιακή κυβέρνηση και ταυτόχρονα νομιμοποιήσει όλα τα μνημόνια και όσα αυτά έχουν επιφέρει ή αν θα επιβάλλει αλλαγή πορείας με όλα τα ρίσκα που αυτή εμπεριέχει. Αν θα συμφωνήσει με την εφαρμοζόμενη πολιτική μετά δεν θα δικαιούται πλέον να αντιδράσει στα χειρότερα που όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι έρχονται την επομένη των εκλογών.
Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του μπροστά τη κάλπη με ιερή υποχρέωση απέναντι στην Ελλάδα μας και στα παιδιά μας.

http://blog.paok24.com/