Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει… κοκκινοσκουφίτσα

Μας το έστειλε το statesmen..... Ευχαριστούμε πολύ
ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

«Στην κατοχή οι κουκουλοφόροι και οι ναζί ήταν το ίδιο πράγμα», είπε ο Αντώνης Σαμαράς εξαπολύοντας επίθεση κατά της «Χρυσής Αυγής» και των άκρων, στα οποία προφανώς ενέταξε και τον
Πάνο Καμμένο, λόγω της «ειδικής» σχέσης με τον Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, για κάθε δημοκράτη όπου κι αν ανήκει, πως η σιωπή ή τα μισόλογα απέναντι στον εκφασισμό της κοινωνίας, ισοδυναμούν με παραβίαση του Συντάγματος. Ωστόσο δεν πρέπει βλέποντας το δέντρο, εν προκειμένω τη «Χρυσή Αυγή», να χάσουμε το δάσος.

Και το δάσος, με τον τρόπο που διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό, είναι αχαρτογράφητο και κρύβει τους ίδιους κινδύνους, ίσως και περισσότερους, με τη «Χρυσή Αυγή». Η δημαγωγία και ο λαϊκισμός δηλητηριάζουν καθημερινά το δημόσιο βίο της χώρας, και είναι χρέος των κομμάτων που πιστεύουν στη δημοκρατία να αντισταθούν.

Φοβούμαι όμως ότι, όλοι βλέπουν το δέντρο και έχουν χάσει το δάσος. Σ’ αυτές τις ημέρες που απομένουν, θα ήταν τραγικό να παρασυρθούμε από τη γοητεία των συνθημάτων και να χαθούμε στο «δάσος» του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει «κοκκινοσκουφίτσα».