Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ολάντ: Αν εκλεγώ θα ελαφρύνω το φορτίο των Ελλήνων

Την άποψή του πως τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα οδηγούν τη χώρα σε έναν φαύλο κύκλο επανέλαβε ο υποψήφιος με το κόμμα των Σοσιαλιστών για τις προεδρικές

εκλογές στη Γαλλία, κύριος Φρανσουά Ολάντ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και απαντώντας σε 25 ερωτήσεις δημοσιογράφων από ολόκληρη την Ευρώπη ο κ. Ολάντ υπογράμμισε πως δεν μπορεί να λάβει θέση για τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα αλλά πως ο ίδιος, εφόσον εκλεγεί θα φροντίσει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού λαού.

«Η πρότασή μου ξανά είναι η ανάπτυξη [..] η χώρα σήμερα βρίσκεται σε βαθιά ύφεση και δεν μπορεί να συνεχίσει σε αυτήν την κατάσταση. Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν αποδίδουν στο πλαίσιο της μείωσης του ελλείμματος που απαιτεί η Διεθνής Κοινότητα αλλά και η Ευρώπη. Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο. Μετά τις 6 Μαΐου, ελπίζω πως θα ασχοληθώ και με αυτό το ζήτημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ολάντ.

Αναφορικά με την έκδοση ευρωομολόγου ο κ. Ολάντ επανέλαβε πως τάσσεται υπέρ της έκδοσης του και υπογράμμισε πως αυτά μπορούν να παίξουν έναν διπλό ρόλο: της αποπληρωμής των χρεών και της προώθησης των έργων που θα εγγυώνται την ανάπτυξη, τονίζοντας πως ο ίδιος προτιμά τη δεύτερη οδό για την Ευρώπη.

Παράλληλα προχώρησε στη διατύπωση ενός «μνημονίου » υπέρ της ανάπτυξης της Ε.Ε. δηλώνοντας ότι εάν εκλεγεί θα αποστείλει, την επόμενη κιόλας ημέρα, επιστολή στους ευρωπαίους ηγέτες με τις τέσσερις ιδέες του για τη βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης στην ΕΕ.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της Journal du Dimanche σχετικά με τον «χρυσό κανόνα» στο δημόσιο χρέος και στο έλλειμμα που επιβάλει το Βερολίνο στην Ευρώπη, ο κ. Ολάντ υπογράμμισε πως δεν πρόκειται να επέλθει καμία αλλαγή στο Σύνταγμα της Γαλλίας σχετικά με αυτήν την πρόταση και πως εφόσον εκλεγεί θα θέσει στην κρίση του Κοινοβουλίου ένα σχέδιο Νόμου ώστε να προβλέπεται η διαχείριση των δημοσίων εσόδων με σκοπό τον υποσκελισμό του προϋπολογισμού μέχρι το 2017.

Foloow@ https://twitter.com/#!/VasilisDalianis

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player


http://www.protothema.gr/