Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Στο σκαμνί υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΡΤ

Μας το έστειλε το kentrinews..... Ευχαριστούμε πολύ
Εντολή στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών να ασκήσει διώξεις για την υπόθεση με τα
δικαιώματα των αγώνων Champions League στην ΕΡΤ... έδωσε την Τετάρτη ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης.

Συγκεκριμένα ζητεί την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία περί την υπηρεσία εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Λάμπη Ταγματάρχη, του μέλους του Δ.Σ. της ΕΡΤ, Στυλιανού Στεφάνου και τον υπεύθυνο του αθλητικού προγράμματος, Δημήτρη Χατζηγεωργίου.

Ο οικονομικός εισαγγελέας απέρριψε την εισαγγελική πρόταση να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση και στην παραγγελία του αναφέρει πως από τους έξι μάρτυρες που κατέθεσαν οι τέσσερις υποστήριξαν ευλόγως συμπεριφορές και δράσεις των υπό δίωξη ιθυνόντων που θεμελιώνουν το αδίκημα της απιστίας.
Ο Γρηγόρης Πεπόνης κάνει λόγο για «κραυγαλέα απόκλιση της οικονομικής προσφοράς αποκαλύπτει παραβίαση των κριτηρίων της συνετούς οικονομικής διαχείρισης» σχετικά με την προσφορά της ΕΡΤ για τα δικαιώματα των αγώνων.

Ο εισαγγελέας υπογραμμίζει ότι αν και οι μάρτυρες που κατέθεσαν εκπροσωπούν αντίπαλους τηλεοπτικούς σταθμούς κινήθηκαν στη διαδικασία διεκδίκησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στα πλαίσια της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας που επικρατεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Γρηγόρη Πεπόνη, η προσφορά της ΕΡΤ δεν κινήθηκε σε αυτά τα πλαίσια. Για την τριετία μετάδοσης των αγώνων 2012-2015 ο ΣΚΑΙ προσέφερε 600.000 ευρώ ετησίως, το MEGA 2 εκατ. ευρώ, ο ΑΝΤ1 3,5 εκατ. ευρώ και η ΕΡΤ 10.800.000 ευρώ.

«Η ορθολογική και επιμελής διαχείριση των εσόδων της ΕΡΤ αφορά αδιακρίτως τον Έλληνα φορολογούμενο και όχι μόνο τον τηλεθεατή ποδοσφαιρικών διοργανώσεων» σημειώνει στην εντολή του ο οικονομικός εισαγγελέας και υπογραμμίζει ότι και η κάθετη πτώση της διαφημιστικής δαπάνης αποδεικνύει την μη τήρηση των κανόνων επιμελούς διαχείρισης.