Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΡΑΓΔΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ


 Αθανάσιος Τζήμας (Έφορος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Πιερίας & Συντονιστής Δ/ντής Περιφ Ασφαλιστικών Γραφείων Ανάπτυξης –Σύμβουλος Τραπεζοασφαλιστικών).

 Παρουσιάστηκαν στην Κατερίνη από το Σύλλογο Ασφαλιστών Διαμεσολαβητών Πιερίας οι
τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο χθες στην  αίθουσα του Επιμελητήριου Πιερίας

 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΗΛΘΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
 Αντιδρούν στην διαγραφή των διαμεσολαβούντων τα σωματεία
Tην έντονη αντίδραση  τους  για την διαγραφή  μεγάλου αριθμού ασφαλιστικών διαμεσολαβητών (πάνω από 1600) από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και άλλα επιμελητήρια, εκφράζουν  με  κοινή ανακοίνωση τους  5 σωματεία διαμεσολαβούντων – ΣΕΜΑ, ΠΣΑΣ, ΠΣΣΑΣ, ΠΟΑΠ και Σύνδεσμος Συνεργαζόμενων με Μεσίτες LLOYD’S  στην Ελλάδα, με επιστολή προς την Τράπεζα της Ελλάδος. Οι διαμεσολαβούντες ζητάνε ακόμη συνάντηση με την κ. Μαρία Κρητικού αναπληρώτρια προϊστάμενη τμήματος εποπτείας διαμεσολαβητών και διαφάνειας συναλλαγών, για την διευθέτηση των εκκρεμών υποθέσεων. Διαβάστε την επιστολή των σωματείων:

Προς την
Tράπεζα της Ελλάδος
Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος
Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης
Eλ. Βενιζέλου 21
102 50 Αθήνα

Υπόψη κας Μαρίας Κρητικού – Αναπληρώτριας Προϊστάμενης Τμήματος Εποπτείας Διαμεσολαβητών και Διαφάνειας Συναλλαγών


ΘΕΜΑ: Διαγραφή Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών



"Κυρία Κρητικού,

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών καθώς και άλλα Επαγγελματικά Επιμελητήρια της χώρας, προέβησαν σε διαγραφή μεγάλου αριθμού ασφαλιστικών διαμεσολαβητών (άνω των 1600) από τα μητρώα τους, με το αιτιολογικό της μη έγκαιρης προσκόμισης ασφαλιστηρίων συμβολαίων επαγγελματικής αστικής ευθύνης.

Η άνευ προηγουμένου αυτή ενέργεια, είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση τεράστιας αναστάτωσης σε όλο τον κλάδο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, καθώς διεκόπησαν άδειες εργασίας στην συντριπτική πλειοψηφία τους άδικα και αναίτια.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων τα ασφαλιστήρια συμβόλαια έχουν κατατεθεί εμπρόθεσμα, είτε από τις Ασφαλιστικές Εταιρείες που τα εξέδωσαν με ομαδική αποστολή, είτε από τους ίδιους τους ασφαλισμένους διαμεσολαβητές.
Δυστυχώς τούτο δύσκολα αποδεικνύεται, καθώς τα Επιμελητήρια δεν χορηγούν αριθμούς πρωτοκόλλου κατά την παραλαβή τους, παρά μόνο εάν τους ζητηθεί.
Η συστημένη δε επιστολή που έπρεπε να αποσταλεί από τα Επιμελητήρια ως προειδοποίηση, πολλές φορές δεν επεδόθει, καθώς υπήρχαν εσφαλμένες διευθύνσεις.    
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό.

Πιστεύουμε, ότι κυρίως οφείλεται στην ελλιπή υποδομή και την έλλειψη σωστής μηχανογραφικής υποστήριξης, θα διαιωνίζεται  δε αυτό, εάν η διαδικασία εξακολουθεί να στηρίζεται σε χειροκίνητη διεκπεραίωση, χιλιάδων ετησίως ανανεωμένων συμβολαίων.
Σας βεβαιώνουμε ότι από πλευράς Διαμεσολάβησης, θα προτείνουμε ενέργειες για την βελτίωση του συστήματος και την εξάλειψη του προβλήματος. 
Προκειμένου να σας καταθέσουμε τις  προτάσεις  μας για την επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος που ανέκυψε, αλλά και για τους τρόπους αποφυγής μελλοντικών, ζητούμε άμεσα συνάντηση μαζί σας, καθώς και παράταση τριών (3) μηνών για την διευθέτηση των εκκρεμών υποθέσεων.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας".