Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Τα σκάνδαλα "έφαγαν" τον εκλεκτό της Μέρκελ

Ο Γερμανός πρόεδρος, Κρίστιαν Βουλφ, παραιτήθηκε την Παρασκευή, μετά τις έντονες επικρίσεις που έχει δεχθεί για κατάχρηση του αξιώματος του.

«Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών και εβδομάδων έχουν δείξει ότι η εμπιστοσύνη του
γερμανικού λαού -και κατά συνέπεια και η αποτελεσματικότητά μου- έχουν πληγεί σημαντικά» δήλωσε ο Κρ.Βουλφ.
«Για τον λόγο αυτό δεν είναι πλέον δυνατό για μένα να ασκήσω το αξίωμα του προέδρου στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, όπως απαιτείται» τόνισε
Ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας και προωσπική επιλογή της Μέρκελ, βρέθηκε στο επίκεντρο σφοδρότατης κριτικής που ξεκίνησε από τους όρους στεγαστικού του δανείου και έφτασε να περιλαμβάνει το αληθές ή μη των κοινοβουλευτικών του δηλώσεων, τις διακοπές του και τις σχέσεις του με Γερμανούς επιχειρηματίες.
Ο Κρίστιαν Βουλφ είπε ότι έκανε λάθη, τόνισε, ωστόσο, ότι ήταν πάντα ειλικρινής και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι νομικές έρευνες θα αποδείξουν ότι σε όλα τα αξιώματα τα οποία υπηρέτησε, έπραττε νόμιμα.
«Με λύπη» δηλώνει η Άνγκελα Μέρκελ ότι υποδέχθηκε τα νέα της παραίτησης του Κρ.Βουλφ, ο οποίος υπήρξε προσωπική της επιλογή.
Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ότι θα αναζητήσει άμεσα κοινό υποψήφιο όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων για να αντικαταστήσει τον Κρίστιαν Βουλφ.