Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με το νέο Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κατερίνης Βαγγέλη Λαγδάρη



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Κατερίνη,  17   Φεβρουαρίου   2012

                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                               Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας
                με το νέο Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κατερίνης
  
Συνάντηση  με το νέο πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κατερίνης, Βαγγέλη Λαγδάρη, είχε
η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ενημερώθηκε από το νέο πρόεδρο για την  ιστορία, το οργανόγραμμα, τα οικονομικά στοιχεία, τις αρμοδιότητες και το πρόγραμμα του Λιμενικού Ταμείου Κατερίνης.

Η εύρυθμη  λειτουργία, διαχείριση, συντήρηση,  βελτίωση  και προοπτική
των λιμενικών υποδομών  της Πιερίας,   είναι στις προτεραιότητες του Λιμενικού Ταμείου, συμβάλλοντας στην εξυπηρέτηση τουριστών και πολιτών, επεσήμανε ο Βαγγέλης Λαγδάρης. Παράλληλα, έκανε μια αποτίμηση της κατάστασης των λιμενικών εγκαταστάσεων  της Πιερίας, αναφέροντας τις ελλείψεις και τα προβλήματα που εντοπίζονται.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατερίνης εξέφρασε την ανάγκη σχεδιασμού στρατηγικού προγράμματος για την ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών  ( ηλεκτροφωτισμός, ηλεκτρονική μπάρα εισόδου, μηχάνημα παραγωγής πάγου,  κατασκευή  τρέιλερ για ρυμούλκηση σκαφών, κατασκευή βοηθητικών χωρών,  στεγάστρων κ.α.)  την προμήθεια μηχανημάτων και γενικότερα εξοπλισμού, την καθαριότητα και αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου.

« Οι λιμενικές υποδομές  της Πιερίας  αποτελούν  συγκριτικό πλεονέκτημα για τον τόπο,  που πρέπει να εκμεταλλευτούμε προς όφελος του νομού μας»,  τόνισε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Λαγδάρης. Όπως είπε,  μέσα από ήπιες παρεμβάσεις ή και σημαντικά έργα υποδομής και ανάπτυξης, οι λιμενικές εγκαταστάσεις  πρέπει να αναβαθμιστούν  και να λειτουργήσουν σωστά,
συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Την ίδια ώρα,  πρότεινε  να ενισχυθεί η τουριστική ταυτότητα της Πιερίας,   με τη δημιουργία  ακτοπλοϊκής σύνδεσης, προκειμένου να αναπτυχθεί η τουριστική κίνηση και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων.
   
Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και με θετική πρόθεση από όλους τους παριστάμενους να αντιμετωπιστούν προβλήματα αλλά και να ενισχυθεί στην πράξη η ανάπτυξη της Πιερίας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η Σοφία Μαυρίδου,  η συζήτηση αυτή αποτελεί ένα γεγονός που οριοθετεί μια νέα αρχή στη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με το Λιμενικό Ταμείο Κατερίνης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας δήλωσε ότι με γνώμονα την ανάπτυξη του τόπου και με εργαλεία συντονισμένες και στοχευμένες ενέργειες μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα της Πιερίας.
  
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν,  ο Προϊστάμενος  της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Πιερίας,  Χρήστος  Συγκερίδης , ο  Προϊστάμενος  του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Πιερίας, Γρηγόριος Πάτσας, η υπάλληλος του τμήματος Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας, Πηνελόπη Βουλγαρίδου, η υπάλληλος του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Πιερίας, Τριανταφυλλιά Πιπιλιάνου, ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε.Πιερίας, Δημήτρης Ρουκάς και ο Ειδικός Συνεργάτης  της Π.Ε.Πιερίας, Αθανάσιος Μπαρμπαγεωργόπουλος.