Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ο μόνος Γερμανός που θα… ανεχόμασταν


ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Δεν περίμενε φυσικά κανείς την άγαρμπη διαχείριση της ελληνικής κρίσης, για να πιστοποιήσει πόσο μακριά από την
πραγματικότητα κινούνται οι πολιτικοί ηγέτες της σύγχρονης Γερμανίας, η οποία… μεταξύ μας, είναι και η χώρα που κινεί τα νήματα στην ευρωζώνη.
Δηλαδή, η Άνγκελα Μέρκελ και ο πολιτικός… κηδεμόνας της, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οι οποίοι αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η «υπεράνω» προσέγγιση του ελληνικού προβλήματος, ανοίγει Κερκόπορτα για τη διάχυση της κρίσης χρέους της Αθήνας σε ολόκληρη την ευρωζώνη.
Στο μωσαϊκό των άτσαλων επιλογών και πρωτοβουλιών, εντάσσεται φυσικά και το διαρκώς επαναλαμβανόμενο αίτημα για τον διορισμό «Επιτρόπου» αρμόδιου για την Ελλάδα. Που σύμφωνα με τις σχετικές, χθεσινές πληροφορίες, θα είναι ο Χορστ Ράιχενμπαχ.
Από τη στιγμή που το Βερολίνο αδυνατεί να κοιτάξει… πέρα από τη μύτη του, και περιορίζει την αναζήτηση του σχετικού τεχνοκράτη σε όσους ομιλούν τη γερμανική, θα έπρεπε κάποιος να ενημερώσει το δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε, ότι υπάρχει ένας μόνο συμπατριώτης του, τον οποίο όχι απλά αγάπησαν, αλλά λάτρεψαν οι Έλληνες.
Τον λένε Ότο, και συνέδεσε το όνομά του με το Euro του 2004. Ας στραφούν λοιπόν στην επιλογή Ρεχάγκελ. Μετά βεβαιότητας, θα είναι περισσότερο αποτελεσματικός.