Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Καλύτερη πολίστρια στον κόσμο η Αλεξάνδρα Ασημάκη

Υπάρχει και η Ελλάδα που πρωτεύει

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Καλύτερη πολίστρια στον κόσμο η Αλεξάνδρα Ασημάκη. Η 23χρονη φουνταριστή της εθνικής Ελλάδας πόλο γυναικών και της
Βουλιαγμένης, ψηφίστηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία πόλο ως η κορυφαία αθλήτρια για το 2011. Είχε προηγηθεί η κατάληψη της κορυφής στην Ευρώπη, από την ελληνίδα πολίστρια, που σίγουρα διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας της.

Η ψηφοφορία έγινε μέσω του περιοδικού της FINA, ενώ την ψήφο τους έδωσαν και οι ομοσπονδίες των 202 χωρών-μελών της FINA όπως επίσης δημοσιογράφοι και ειδικοί του αθλήματος.

Το χρυσό μετάλιο της εθνικής μας τον Ιούλιο στη Σαγκάη, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, και οι διακρίσεις με την ομάδα της Βουλιαγμένης στην Ευρώπη, έδωσαν την ευκαιρία στην Ελλάδα να φιγουράρει στην κορυφή του πόλο και στην Αλεξάνδρα Ασημάκη την δυνατότητα της παγκόσμιας αναγνώρισης. Η ίδια βέβαια, σε δηλώσεις της, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις συμπαίκτριες και τους προπονητές της, σημειώνοντας πως μέσα από την ομαδική προσπάθεια κατάφερε να κερδίσει η ίδια την παγκόσμια αναγνώριση! Δεν παρέλειψε να εκτοψεύσει και τις σπόντες της για την αθλητική ηγεσία και την αντιμετώπιση που έχει το πόλο στη χώρα μας. Ένα άθλημα που προσφέρει απλόχερα διακρίσεις στην Ελλάδα και που δεν έχει την απαιτούμενη προσοχή, τις υποδομές και φυσικά τους οικονομικούς πόρους που αρμόζουν στο άθλημα. Η ίδια παραμένει αδιόριστη αλλά πεισμώνει και θα συνεχίσει να κάνει αυτό που λατρεύει. Να παλεύει μέσα στις πισίνες μαζί με τις συναθλήτριές της, για μετάλλια, κούπες αλλά και προσωπική ευχαρίστιση!

Η άλλη Ελλάδα του 2011 και όχι αυτή που διαπομπεύεται διεθνώς! Η Ελλάδα της θέλησης, της αναγνώρισης ύστερα από κόπο, μόχθο και ιδρώτα της περηφάνιας και της κορυφής! Γυναίκες του πόλο για φίλημα!

Αλεξάνδρα, συνέχισε γερά και συγχώρεσέ μας που δεν σας δείχνουμε την απαιτούμενη ευγνωμοσύνη για τη χαρά και την ευφορία που μας προσφέρετε με τις επιτυχίες σας!


http://www.statesmen.gr/