Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής στην Πιερία- Συναντήθηκε με τη Σοφία Μαυρίδου για θέματα τουρισμού



Θέματα τουριστικής συνεργασίας συζήτησαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου με τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Γιάννη Γιώργο στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Πιερία.

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής ξενάγησαν στο όμορφο Ελατοχώρι, στον Παλαιό Οικισμό
Ελατοχωρίου και στο Λαογραφικό Μουσείο του Ελατοχωρίου, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης, Αλέξανδρος Γιουμίδης, η Πρόεδρος Επαγγελματιών Ελατοχωρίου, Αναστασία Μποστανίτη- Κιοσέ και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Ομίλου Ελατοχωρίου, Δημήτρης Γκλάρας, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011.

Η κ. Μαυριδου στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει προς την κατεύθυνση της οργάνωσης και ανάκαμψης του τουρισμού, συζήτησε με τον κ. Γιώργο τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων στον τομέα του τουρισμού, καθώς και θέματα που απασχολούν τις δύο περιοχές, όπως είναι ο συντονισμός των προσπαθειών για την καλύτερη προώθηση των αναπτυξιακών αιτημάτων τους.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αναφέρθηκε στις ενέργειες που θα υλοποιηθούν προκειμένου να εμπλουτιστεί και να αναβαθμιστεί το άριστο -όπως είπε χαρακτηριστικά- τουριστικό προϊόν της Πιερίας, για να καταστεί η περιοχή αγαπημένος προορισμός τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους ξένους επισκέπτες.

Η προοπτική της θαλάσσιας σύνδεσης των δύο περιφερειακών ενοτήτων, η κατασκευή τουριστικών μαρίνων, η προβολή του αρχαιολογικού και πολιτιστικού πλούτου της Πιερίας, η ανάδειξη των παραδοσιακών οικισμών, η δημιουργία υποδομών χειμερινού τουρισμού ( χιονοδρομικού κέντρου, τελεφερίκ, κ.α) , η παραγωγή προϊόντων από την παρολύμπια περιοχή με τη γεωγραφική ένδειξη (Π.Γ.Ε.) «προϊόν Ολύμπου» κ.α παρουσιάστηκαν από την κ.Μαυρίδου ως παράγοντες που θα συμβάλουν στην τουριστική «αναγέννηση» της περιοχής.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τα ζητήματα προτεραιότητας για τον πιερικό τουρισμό, καθώς και τις δράσεις που προγραμματίζει η Π.Ε.Πιερίας για την αποτελεσματική διαχείριση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, παρουσιάζοντας τις πολλές και ενδιαφέρουσες μορφές εναλλακτικού τουρισμού που μπορούν να αναπτυχθούν στην Πιερία, π.χ κοινωνικός τουρισμός, θρησκευτικός, συνεδριακός, αθλητικός, περιηγητικός, πολιτιστικός, ιαματικός, γαστρονομικός, οικολογικός, σχολικός κ.α προσελκύοντας επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου.

Η κ. Μαυρίδου αναφέρθηκε στις προτάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για την προστασία, την ανάδειξη και την ανάπτυξη του Ολύμπου.

Παράλληλα, ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής για την παρουσία της στη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής με θέμα τον Όλυμπο που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, τόνισε ότι με γνώμονα την ανάπτυξη της οικονομίας της Πιερίας, βασικός πυλώνας του σχεδιασμού της Π.Ε.Πιερίας θα αποτελέσει μια ήπια επενδυτική ανάπτυξη του Ολύμπου, σύμφωνη με τις επιταγές της οικολογίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής εξέφρασε το θαυμασμό του για το απείρου κάλλους φυσικό περιβάλλον της Πιερίας, που διακρίνεται από τη συνεχή εναλλαγή των τοπίων, για την ποιότητα των τουριστικών υποδομών και διέκρινε τις πολλαπλές δυνατότητας ανάπτυξης που διαθέτει η περιοχή.

Οι δύο αντιπεριφερειάρχες αποφάσισαν να υπάρξει συντονισμός και συνεργασία στο θέμα της τουριστικής προβολής προς όφελος και των δύο περιοχών.