Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Δύο νέες «απώλειες» στην ψήφιση του προϋπολογισμού απόψε, από τη συγκυβέρνηση

Δύο νέες «απώλειες» στην ψήφιση του προϋπολογισμού απόψε, από τη συγκυβέρνησηΜε δύο τουλάχιστον ψήφους λιγότερες- αυτή των βουλευτών Π. Καμμένου (ανεξάρτητος της ΝΔ) και Χρ. Κατσούρα (ΠΑΣΟΚ) από τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, αναμένεται να ψηφιστεί τα μεσάνυχτα ο προϋπολογισμός του 2012 στην
Ολομέλεια της Βουλής. Θα προηγηθούν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού,. Λ. Παπαδήμου.
Πάντως, είναι πρωτοφανής η υποβάθμιση της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, καθώς αποτελεί γενικευμένη παραδοχή ότι είναι αδύνατον να υλοποιηθεί. Ενδεικτικό του κλίματος αποτελεί το γεγονός ότι διέκοψε το μεσημέρι τις εργασίες της διότι πάνω από 30 εγγεγραμμένοι βουλευτές δεν προσήλθαν για να μιλήσουν . Και όσοι μίλησαν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, σε μεγάλο βαθμό αναφέρθηκαν εμμέσως στις εσωκομματικές διαδικασίες της επόμενης ημέρας, ενώ οι βουλευτές της ΝΔ παρέπαιαν ανάμεσα στην κριτική σε μια «άλλη» κυβέρνηση και στη στήριξη προς τη συγκυβέρνηση...
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπο αυτές τις συνθήκες έχει τι είπαν οι δύο βουλευτές που θα ταχθούν ενάντια στην κομματική γραμμή για υπερψήφιση του προϋπολογισμού.
Ο Παναγιώτης Καμμένος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Flash, επανέλαβε ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, υπογραμμίζοντας πως «αν η ΝΔ είχε τηρήσει τα όσα είπε στο Ζάππειο 1 και 2, δεν θα ψήφιζε τον προϋπολογισμό» και δεν απέκλεισε να διαγραφεί και από το κόμμα, μετά από την κοινοβουλευτική ομάδα από την οποία έχει ήδη διαγραφεί. Πάντως, απηύθυνε έκκληση στον πατριωτισμό του προέδρου της ΝΔ προσωπικά, να μην ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση.
Επίσης, απέκλεισε την πιθανότητα να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ, αν το κόμμα υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση, αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο ίδρυσης ενός νέου φορέα «κόντρα στην παράδοση» και «χωρίς ιδεολογικά στεγανά».
Ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Καμμένος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ίδρυσης στο μέλλον ενός νέου φορέα, χωρίς ιδεολογικά στεγανά που θα πηγαίνει κόντρα στην παράδοση, όπως είπε, της χώρας στους δανειστές. Μίλησε για νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση συνεργασίας της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ. μαζί με τον Λ. Παπαδήμο και τις «ευλογίες» της λέσχης Μπίντελμπεργκ, της «τριμερούς» κ.α., στην οποία ο ίδιος δεν έχει θέση, διότι αυτή θα υπογράψει τη δεύτερη δανειακή σύμβαση και θα παραχωρήσει την εθνική κυριαρχία .
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Κατσούρας, ο οποίος είχε καταψηφίσει την κυβέρνηση Παπαδήμου κατά την διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, προανήγγειλε εμμέσως στη Βουλή ότι θα τηρήσει την ίδια στάση, υπονοώντας ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό κατά την αποψινή ψηφοφορία. Είπε χαρακτηριστικά, ότι η ψήφος στον προϋπολογισμό, ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και ως εκ τούτου «είναι προφανής η στάση που θα τηρήσω».
Άλλοι βουλευτές όπως ο Χρ. Ζώης (ΝΔ) δίνουν «ψήφο περιορισμένης εμπιστοσύνης γιατί είναι αδιανόητο να συζητούμε για το έργο μιας κυβέρνησης η οποία έχει εγγεγραμμένη στο DNA της την αδυναμία»

http://www.eklogika.gr/news/7093