Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Ύμνος για τη δημοκρατία και την ελευθερία η επέτειος του Πολυτεχνείου

Η ηρωική εξέγερση εκείνης της γενιάς αποτελεί σύμβολο της αντίστασης, του αγώνα για ειρήνη, για δημοκρατικά δικαιώματα, του αγώνα ενάντια στη Δικτατορία των Συνταγματαρχών , ενάντια στη βία,
στην καταπίεση αλλά και σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για Δημοκρατία, συλλογικής προσπάθειας κατάκτησης της ελευθερίας καθώς και συλλογικής μνήμη του λαού που βίωσε το τυραννικό καθεστώς.

Η σημερινή επέτειος δεν αποτελεί μόνο μια διδαχή κατά της χούντας αλλά και ένα σύνθημα υπέρ της πάλης για μια κοινωνία των πολιτών, ένα σύνθημα υπέρ της προσπάθειας για ανασυγκρότηση της χώρας μας.

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να παραμένει ζωντανό στις μέρες μας. Στην δίνη μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που βρίσκεται η χώρα μας, τα μηνύματα για αντίσταση, για αγώνα και κοινό στόχο ξαναγίνονται επίκαιρα.

Το σύνθημα «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» παραμένει αναλλοίωτο.
Το αποδεικνύουν οι καθημερινοί αγώνες για επιβίωση, για δημόσια δωρεάν παιδεία, για δωρεάν υγεία, για δημοκρατία, για ισονομία, για δικαιοσύνη, για εργασία, για ευημερία, για εθνική ανεξαρτησία.

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο, ας προβληματιστούμε, ας αγωνιστούμε και ας ενωθούμε για να βγούμε από το αδιέξοδο βρίσκοντας το δρόμο για την κοινωνία της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της διαφάνειας, της ελευθερίας, της προόδου, των ευκαιριών, της ισότητας, της αξιοκρατίας με οδηγό πάντα τα οράματα και τους στόχους των αγωνιστών της γενιάς του Πολυτεχνείου.

Σήμερα τιμούμε και δοξάζουμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, η μνήμη των οποίων έχει μείνει ζωντανή να μας υπενθυμίζει ότι με ΄΄όπλα΄΄ την αποφασιστικότητα και την αλληλεγγύη μπορούμε να διεκδικήσουμε και να καταφέρουμε πολλά.