Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Διχασμός στη ΝΔ με αφορμή τις διαγραφές Καμμένου και Χατζηγάκη

Διχασμός στη ΝΔ με αφορμή τις διαγραφές Καμμένου και Χατζηγάκη. Δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά δήλωσε ο Γ. ΜιχελάκηςΦουντώνει η κόντρα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να αντιμετωπίσει με διαφορετικό τρόπο τις περιπτώσεις διαγραφής των κ.κ. Καμμένου και Χατζηγάκη. Συγκεκριμένα, η διαγραφή του κ. Καμμένου από την κοινοβουλευτική
ομάδα αλλά όχι από το κόμμα, σε αντίθεση με την «ολοκληρωτική» διαγραφή του κ. Χατζηγάκη, έρχεται να προσθέσει στο άσχημο κλίμα που υπήρχε ήδη στη Νέα Δημοκρατία, λόγω της απόφασης Σαμαρά για συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση.
Με δηλώσεις που έκανε το πρωί στο Σκάι, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Μιχελάκης υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά και εξήγησε ότι ο κ. Χατζηγάκης «προσέβαλε βαθύτατα το κόμμα και τα μέλη του» με τις δηλώσεις του περί ακροδεξιών σταγονίδιων, κάτι που δε συνέβη με τον κ. Καμμένο.
Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις που έκανε στη ΝΕΤ ο εκ των στενών συνεργατών του κ. Σαμαρά Φ. Κρανιδιώτης, ο οποίος είπε ότι «ο κ. Χατζηγάκης πρόσβαλε όλη την παράταξη, ενώ ο κ. Καμμένος διατύπωσε την πολιτική διαφωνία του». Ο κ. Κρανιδιώτης, ερωτηθείς για τη δήλωση του Σ.Χατζηγάκη περί «ακροδεξιών σταγονιδίων» δήλωσε στη ΝΕΤ ότι δεν βλέπει τον εαυτό του σε αυτά και πως δεν πρόκειται να απολογηθεί για την αγάπη του προς την πατρίδα.
Επισήμανε, δε, πως πρόκειται για «κάποιους ελάχιστους, οι οποίοι κάνουν κουβέντα για να ακούγονται, για να αποκτήσουν οντότητα» και χαρακτήρισε μειοψηφία τους νεοφιλελεύθερους στο κόμμα, σημειώνοντας πως η ιδεολογία τους είναι η πιο βάρβαρη και ακραία πολιτική.

Οι «μετριοπαθείς» και οι «λαϊκοί»
Ωστόσο, πολλά είναι τα στελέχη της ΝΔ, τα οποία αντιδρούν έντονα και κάνουν λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά, θεωρώντας ότι ο κ. Καμμένος θα έπρεπε να είχε διαγραφεί και από το κόμμα, όπως, άλλωστε, είχε προειδοποιηθεί. Επιπλέον, πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν λανθασμένη την απόφαση για διαγραφή του κ. Χατζηγάκη. Πρόκειται κυρίως για στελέχη του κόμματος που ανήκουν στη λεγόμενη «μετριοπαθή πτέρυγα» στην οποία ανήκε και ο κ. Χατζηγάκης και οι οποίοι βρίσκονται σε ανοιχτή κόντρα με τα στελέχη της λαϊκής Δεξιάς, τα οποία θεωρούν ότι η αποπομπή του πρώην υπουργού από τη ΝΔ ενισχύει τη δική τους θέση στο εσωκομματικό πεδίο.

http://www.eklogika.gr/news/6857