Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Τη δόξα του Ψινάκη, εζήλωσε ο Μπουτάρης


«Τι φωνάζεις μωρή»! Με αυτήν τη χαρακτηριστική φράση, α λα Ψινάκη, από πλευράς δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, προς εργαζόμενη συμβασιούχο, έληξε άδοξα- πριν καν αρχίσει- η θυελλώδης κι επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης.
Από την πρώτη ώρα υπήρξε ένταση μέσα στην αίθουσα καθώς είχαν
συγκεντρωθεί 8μηνίτες συμβασιούχοι του δήμου των οποίων οι συμβάσεις λήγουν σε λίγους μήνες, αλλά και πολίτες κι οργανώσεις που διαμαρτύρονταν για το χαράτσι της ΔΕΗ.
Δημιουργήθηκε ένα εκρηκτικό σκηνικό, με πολλές διακοπές, αντεγκλήσεις, φραστικές λογομαχίες, αποχωρήσεις μέσα σε αποδοκιμασίες, αλλά και χειροκροτήματα. Στην πρώτη περίπτωση, των πολιτών που διαμαρτύρονταν για το άδικο μέτρο της κυβέρνησης, βγήκε ψήφισμα χωρίς ουσιαστικά ο δήμος να παίρνει θέση, όπως έπραξαν άλλοι δήμοι της χώρας.
Σε ότι αφορά τους συμβασιούχους δεν κατάφεραν ούτε κι αυτήν την εβδομάδα να αποσπάσουν μια θετική απόφαση στα αιτήματά τους. Να έχουν ίση μεταχείριση, έναντι κάποιων άλλων συναδέλφων τους, στους οποίους δόθηκε από τη σημερινή διοίκηση το δικαίωμα της παρέκτασης ενώ αρνείται να πράξει το ίδιο σε αυτούς ή να αναγνωρίσει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Πως όμως να το κάνει αυτό ο Δήμος, όταν και μόνον η αναγνώριση σημαίνει αυτόματα ότι κερδίζουν την υπόθεση στα δικαστήρια. Η όλη κατάσταση ήταν θλιβερή. Άνθρωποι, με υποχρεώσεις, οικογένειες και έξοδα που χάνουν τη δουλειά τους, να παρακαλούν απελπισμένα και να μη φεύγουν από την αίθουσα αν δεν έπαιρναν μια θετική απάντηση.
Και ποια ήταν η ανταπόκριση; Υπεκφυγές «δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι αλλά το υπουργείο Οικονομικών», συναισθηματικοί εκβιασμοί «σκεφτείτε κι αυτούς που είναι άνεργοι και περιμένουν την νέα προκήρυξη» αλλαζονεία «εσύ που μιλάς έτσι δε θα σου δώσω το χαρτί που θέλεις» και κοροϊδία «όλοι στο δημόσιο θέλετε να δουλεύετε». Όλα τα παραπάνω αποτελούν έπαρση. Έπαρση της εξουσίας γιατί κανείς από αυτούς δεν παρακάλεσε ποτέ για τ΄αυτονόητο.
Να έχει δουλειά!

http://www.kentrinews.gr