Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Έφτασε το Facebook των… νεκρών!

Το I-TOMB, δηλαδή διαδικτυακός τάφος, είναι μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που επιτρέπει στους ανθρώπους να δημιουργήσουν ψηφιακό «μνημείο» για τους αγαπημένους τους, όταν αυτοί πεθάνουν.

Το Facebook των… νεκρών, όπως ονομάζουν ήδη αρκετοί την
ιστοσελίδα, έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου, παρά το γεγονός ότι είναι συνδρομητικό. Η δημιουργία ενός «τάφου» στον κυβερνοχώρο κοστίζει 37 ευρώ και μάλιστα για δύο χρόνια μόνο. Ο «εμπνευστής» της ιστοσελίδας Ζακ Μεκέλανι έχει ήδη συγκεντρώσει 1,5 εκατ. ευρώ σε χορηγίες ενώ πριν από λίγο καιρό δημιούργησε και το i-Memorial.

Πρόκειται για μία διαφορετική υπηρεσία, που επιτρέπει στους ίδιους του τους χρήστες μα διευθετήσουν όλες τους τις προσωπικές υποθέσεις πριν πεθάνουν.

Μέσω αυτής της σελίδας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γράψουν μηνύματα, να στείλουν βίντεο και να δώσουν σημαντικά έγγραφα των αγαπημένων τους, μετά θάνατον.

Τη ίδια ώρα, η ιστοσελίδα i-Memorial προσφέρει και την εφαρμογή «θυρίδα», που επιτρέπει στους χρήστες να «ανεβάζουν» σημαντικά έγγραφα που δεν θέλουν να έχουν κρυμμένα στο σπίτι. Όλες αυτές οι πληροφορίες στέλνονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μόλις οι διαχειριστές της ιστοσελίδας ενημερωθούν για το θάνατο κάποιου μέλους τους. Ταυτόχρονα, δημιουργείται και ένας «τάφος» στην ιστοσελίδα i-tomb, στην οποία γράφεται ό,τι έχχει αποφασίσει ο ίδιος ο αποθανόντας.

Κόστος
Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες είναι αρκετά πιο ακριβές, καθώς κοστίζουν 90 ευρώ το χρόνο ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληρώσουν μέχρι και 20 χρόνια. Όσο… μακάβρια και αν ακούγονται όλα αυτά, αναλυτές αναφέρουν πως καθώς μεγαλώνει η e-γενιά οι υπηρεσίες αυτές θα γίνουν ακόμη πιο δημοφιλείς.

Ελεύθερος Τύπος
http://himaira.blogspot.com/