Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Το πόρισμα και η επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ


Είναι ξεκάθαρο ότι από την επόμενη στιγμή της ανάλυσης του πορίσματος του οικονομικού ελέγχου από τον ορκωτό λογιστή, η διοίκηση του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ και μέσα ενημέρωσης που εκφράζουν (σε όλα τα επίπεδα)την διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχουν επιχειρήσει μία προσπάθεια ένωσης και όχι
διάσπασης και ταραχής στην οικογένεια του ΠΑΟΚ.
Όλα αυτά που έχουν διαρρεύσει τα τελευταία 24ωρα έχουν πλήξει σε μέγιστο βαθμό την αξιοπιστία του Θοδωρή Ζαγοράκη. Είναι βέβαιο ότι το αποτέλεσμα του πορίσματος δεν κατάφεραν κάποιοι να το κρατήσουν μυστικό. Άλλωστε πως μπορούσε να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που με πρωτοβουλία του προέδρου του ερασιτέχνη Θανάση Κατσαρή άκουσαν και είδαν από πρώτο χέρι εκπρόσωποι των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ.
Το πόρισμα και η επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ
Από τη μία λοιπόν πλήττεται καθημερινά το κύρος και η αξιοπιστία του Ζαγοράκη και από την άλλη φαίνεται καθαρά πως ελάχιστοι έως κανείς δεν επιθυμεί να μάθει την αλήθεια, δεν επιθυμεί να πληροφορηθεί το περιεχόμενο του πορίσματος. Και το λέω αυτό διότι σκοπός της συγκρότησης της επιτροπής διαφάνειας και μάλιστα μοναδικός ήταν η συνεχής ενημέρωση του κόσμου του ΠΑΟΚ για τα τεκταινόμενα στον σύλλογο και κυρίως τα οικονο9μικά.
Γι αυτό και συγκροτήθηκε αυτή η επιτροπή. Για κανένα άλλο λόγο. Με πρώτα όμως συγκεκριμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης επιχειρείται μία προσπάθεια απαξίωσης και ξεφτιλισμού των μελών της επιτροπής τα οποία κατηγορούν ότι μοναδικό στόχο έχουν να πλήξουν τον Ζαγοράκη.
Τα τελευταία 24ωρα όμως έχουν διαρρεύσει απίστευτα πράγματα για το πόρισμα του οικονομικού ελέγχου που πλήττει θανάσιμα τον Ζαγοράκη και τους συνεργάτες του. Για δάνεια υπαλλήλων, για πριμοδοτήσεις υπαλλήλων, για αλόγιστες και αδικαιολόγητες δαπάνες σε μεταγραφές κλπ. Και οι εξελίξεις δείχνουν ότι και η ενωτική προσπάθεια της διοίκησης του ερασιτέχνη πέφτει στο κενό, αλλά και το κύρος του Ζαγοράκη βάλλεται από παντού.
Και ξέρετε γιατί; Διότι μετά τη γνωστοποίηση και ανάλυση του πορίσματος από τον ορκωτό λογιστή επικράτησε η καθολική άποψη(και αυτό δεν διαψεύδεται) ότι μετά από αυτά ο Ζαγοράκης δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ξανά στη διοίκηση του ΠΑΟΚ. Κάτι τέτοιο όπως καταλαβαίνετε θα δημιουργούσε τεράστιο πρόβλημα στον ΠΑΟΚ, διότι θα γκρεμιζόταν το είδωλο ενός λαού και συγχρόνως τα όνειρα και οι ελπίδες του μετά την λαίλαπα Γούμενου και Μπατατούδη.Και η άποψη αυτή άλλαξε με την διοίκηση του ερασιτέχνη να βγάζει ανακοίνωση κάνοντας λόγο για κάποια λάθη διαχείρισης κλπ.
Μιλώντας όμως με τον Ζαγοράκη ο παίζων καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις(λόγω των χρημάτων που έχει βάλει) Γιώργος Σαχπατζίδης, του ζήτησε απλά να του δώσει δυο-τρία ονόματα για τη νέα διοίκηση την πλειοψηφία της οποίας θα έχει ο ίδιος με τους δυο γιους του και τον Ζήση Βρύζα και τον Βαγγέλη Μποζατσίδη (σημειωτέον πως ήταν μέλος της επιτροπής διαφάνειας)ως εκπρόσωπος του ερασιτέχνη.
Στην ουσία δηλαδή έστειλε μήνυμα στον Ζαγοράκη ευθέως πως δεν θα διοικεί στο εξής τον ΠΑΟΚ. Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής:''Ο Γιώργος; Σαχπατζίδης που ζήτησε, πήρε και διάβασε το πόρισμα του οικονομικού ελέγχου, θα επιθυμούσε την διακοσμητική παρουσία του Ζαγοράκη στην νέα διοίκηση, εάν όλα ηταν εντάξει;
Η εκτίμηση μου είναι πως η συνεχής διαρροή πληροφοριών για το πόρισμα που πλήττει καθημερινά τον Ζαγοράκη, πρέπει να σταματήσει. Και θα σταματήσει εάν η διοίκηση του ερασιτέχνη και τα μέλη της επιτροπής διαφάνειας δώσουν το πόρισμα στη δημοσιότητα. Διαφορετικά τον Ζαγοράκη θα τον κάψουν σαν χαρτί οριστικά και οι φήμες, οι υπόνοιες και οι υποψίες θα τον κάνουν χίλια κομμάτια. Και συγχρόνως η ζημιά για τον ΠΑΟΚ θα είναι τεράστια. Και δεν ωφελεί κανένα η σιωπή.
Ούτε τον ίδιο τον Ζαγοράκη που ενώ πήρε εκείνος το πόρισμα διατηρεί το στόμα του ερμητικά κλειστό. Δεν αποκλείεται οι ίδιοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, που είναι οι μοναδικοί που έχουν δικαίωμα πάνω στον ΠΑΟΚ να δώσουν εκείνοι την λύση, όπως έκαναν πολλές φορές στο παρελθόν. Διότι γνωρίζουν το πόρισμα λέξη προς λέξη.
Και θεωρώ επίσης ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που δεν έχουν κανένα συμφέρον, παρά μόνο αγάπη για την ομάδα τους, εάν πάρουν πρωτοβουλία και αποκαλύψουν το πόρισμα θα ξεφτιλίσουν κυρίως μέσα μαζικής ενημέρωσης που στο θέμα αυτό κοροϊδεύουν και τους εαυτούς τους(αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα)αλλά κυρίως τον κόσμο του ΠΑΟΚ, λησμονώντας ότι πρώτα αυτός ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί. Και ξέρετε γιατί; Διότι απλούστατα αυτός ο κόσμος έχει ματώσει και από το υστέρημα του χρηματοδοτεί και κρατά στην ζωή αυτή την ομάδα για την διοικεί ο Ζαγοράκης και οι συνεργάτες του.

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=17009&subid=2&pubid=128806079