Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Δ.Ψωμιάδης:΄Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού'


Σχετικά με τη νέα ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Ανδρέα Κουράκη, για το ζήτημα των αδειών και του πληθωρισμού των περιπτέρων, ο αν. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Ο κ. Κουράκης εξακολουθεί ηθελημένα να ψεύδεται και να παραβλέπει το σχετικό 1044/71 Νομοθετικό Διάταγμα και το Ν.3648/08 από τα οποία προκύπτουν οι αρμοδιότητες των Νομαρχιών και των Δήμων και Κοινοτήτων μέχρι 31/12/2010.
Δεν βλάπτει, κύριε Κουράκη, να σας υπενθυμίσω τη συμβουλή μου να ζητήσετε ενημέρωση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Χ. Καπόν.
Και ο τελευταίος πολίτης γνωρίζει ότι πεζοδρόμια, πλατείες, άλση και λοιποί κοινόχρηστοι χώροι ανήκουν στους Δήμους και Κοινότητες και μόνον αυτοί μπορούν να τους διαθέτουν μετά από αποφάσεις των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων τους. Γι’ αυτό ακριβώς όταν καταργήθηκαν τα περίπτερα της οδού Μοναστηρίου λόγω έργων του μετρό, τότε υποχρεώθηκε πάλι ο Δήμος Θεσσαλονίκης να ορίσει νέες θέσεις για τη μετακίνηση των ήδη καταργηθέντων.
Εξακολουθείτε να αποκρύπτετε ηθελημένα ότι οι Νομαρχίες χορηγούσαν άδειες πώλησης καπνικών προϊόντων και όχι άδειες περιπτέρων.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με νέα δημόσια δήλωσή σας θα παραδεχθείτε το λάθος σας και μετά τις διευκρινίσεις μας θα συμβουλεύεστε τους αρμόδιους υπαλλήλους ώστε στο μέλλον να αποφεύγετε τις κακοτοπιές».