Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Αλέξης Κούγιας: «Αυτή η επιτροπή τα έχει πάρει!»

«Αυτή η επιτροπή τα έχει πάρει!»
Απίστευτες καταγγελίες από τον Αλέξη Κούγια στον αέρα του Sentra 103,3, μία ημέρα μετά το περίεργο τροχαίο ατύχημα που είχε! Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής υποστήριξε πως η Επιτροπή που αποφάσισε τον υποβιβασμό της ομάδας του και την ποινή του
ίδιου, «τα είχε πάρει» και επανέλαβε πως θα κυνηγήσει τα μέλη της μέχρι τέλους!

Προχώρησε σε συγκεκριμένες καταγγελίες για πρόσωπα και επανέλαβε πως θα «τους κυνηγήσω και θα τους πάρω μέχρι και το σπίτι». «Για μένα; Τα πήρανε. Αυτή είναι η κρίση μου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.
Το SentraGoal δεν υιοθετεί τις συγκεκριμένες δηλώσεις, αλλά είναι υποχρεωμένο να τις παρουσιάσει στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Αναλτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια στον Sentra 103,3:

Για την απόφαση του δικαστηρίου: Πιστεύω αυτή η απόφαση θα πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια, ως η πρώτη απόφαση στον κόσμο ως προσωπικό μυθιστόρημα των μελών του δικαστηρίου. Και μάλιστα ενός δικαστηρίου που άσκησε παράνομη Πειθαρχική Δίωξη. Έκανε μόνος του ο πρόεδρος Πειθαρχική Δίωξη. Και μάλιστα ξέρετε ο συγκεκριμένος πρόεδρος είχε συγκεκριμένα πειθαρχικά αδικήματα και μου κάνει εντύπωση πώς τον επέλεξαν να τον βάλουν αθλητικό δικαστή.

Γιατί γνώριζαν... Έχω μάθει ότι γνώριζαν.... Και τον επέλεξαν πριν από χρόνια. Ουσιαστικά οδηγήθηκε σε έξοδο από την τακτική δικαιοσύνη. Υπάρχουν σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα. Τα έχουμε πει και με σοβαρούς συναδέλφους μου δικηγόρους. Έχει προσωπική σχέση με τον Πέτρο Θεοδωρίδη, ο οποίος τον πήγε εκεί. Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση ότι η κόρη του κ. Κατσή που είναι αντιεισαγγελέας υπηρετούσε στις Σέρρες. Υπάρχουν σοβαρά θέματα...

Για τις σχέσεις της Επιτροπής με παράγοντες: Δηλαδή το Πειθαρχικό Δικαστήριο της Football League είναι μία επιτροπή, στην οποία ο καθένας που στο μυαλό του είχε κάτι πονηρό, έβαζε ή τον δικηγόρο του, ή τον ασκούμενο του δικηγόρου του, ή συνεργάτη του δικηγόρου του. Για να καταλάβετε, η κουμπάρα του Κομπότη και η ασκούμενη δικηγόρος στο γραφείο του Δημακόπουλου ήταν αθλητική δικαστής. Φίλη του στενή και δικηγόρος του δικηγόρου του Δημακόπουλου είναι και εκείνη που δίκασε. Για την υπόθεση με τα Τρίκαλα μιλάμε έτσι.

Ο Ζηγογιάννης είναι χρόνια στο ίδιο γραφείο με τον Τάσο τον Κανελλόπουλο, τον αδερφό του Θανάση. Μάλιστα το καλοκαίρι έγινε προσπάθεια ν' αλλάξουν... Βάλανε δυο άλλους. Δεν ξέρω, σε μία νύχτα τους άλλαξαν τους άλλους και βάλανε τον Κατσή πρόεδρο, ο οποίος ήταν απλώς μέλος. Συνήθως πρόεδρος είναι αρεοπαγίτης ή κάποιος ανώτερος δικαστικός. Ο Κατσής έφτασε με το ζόρι μέχρι Εισαγγελέας Εφετών, μετά τα πειθαρχικά. Μετά τον έκαναν πρόεδρο, χωρίς απόφαση Δ.Σ., μην νομίζετε.

Τι θα πράξει από εδώ και πέρα: Ξέρετε κάτι; Εγώ το είπα από την αρχή. Θα τους πάρω και το σπίτι. Το λέω ευθέως. Εγώ θεωρώ βεβαία την απαλλαγή της Παναχαϊκής. Καταλαβαίνετε τώρα ότι έφτιαχνε μόνος του φάσεις που δεν υπάρχουν.

Για να σας δώσω να καταλάβαιτε... Αφηνε λέει το στόπερ να περάσει η μπάλα. Μιλάμε δεν έχετε ξαναδεί τέτοια απόφαση. Πρέπει να την διαβάσετε. Αποδομείτε φυσιολογικά. Εγώ αν ήμουν δικηγόρος του Τσακογιάννη ή του Μπέου θα έλεγα 'μιλάς εσύ που κατηγορήθηκες για δωροδοκία'; Ποιος είσαι εσύ; Επίσης και τυπικά διαδικαστικά δεν μπορείς να είσαι μάρτυρας, αν είσαι κατηγορούμενος.

Είναι πραγματικότητα δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι αυτό εγώ. Μέχρι να πατήσουν μαύρο χιόνι θα τους κυνηγάω. Θα σας πως κάτι. Θ' αθωωθεί η Παναχαϊκή, αλλά θα υπάρχουν πάντα οι κακόπιστοι που θα λένε ότι αθωώθηκε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο... Και δεν είναι μόνο αυτό. Το χειρότερο είναι άλλο. Δεν θέλω να το πώς δημοσίως. Αν συναντηθούμε ποτέ ιδιαιτέρως θα σας πω. Θα τα πούμε όμως από κοντά, όταν τελειώσει αυτή η ιστορία. Γιατί πραγματικά είναι βρομερή ιστορία.

Είναι να πάει φυλακή αυτός... Αυτός δεν είναι δικαστής. Εισαγγελέας είναι. Δεν έχει πάρει απόφαση στην ζωή του. Ο εισαγγελέας δεν βγάζει αποφάσεις. Ο εισαγγελέας είναι σαν τον δικηγόρο. Προτείνει. Αποφάσεις βγάζουν οι δικαστές. Δεν το ήξερα αυτό. Το μαθαίνω από εσάς. Είναι για φυλακή τώρα ο άνθρωπος. Εγώ αν ήμουν δικηγόρος των άλλων θα του έκανα σήμερα μήνυση. Και θα έκανα και στην σύνθεση της επιτροπής. Όλους μαζί. Έχει μια προνομιακή σχέση με τον Θωμαΐδη. Όλη την μέρα στο «πίτσι-πίτσι» είναι. Ξέρετε ότι είναι η πρώτη Πειθαρχική Δίωξη που ασκεί στην καριέρα του; Ξέρετε ότι μέχρι σήμερα το δικηγορικό συμβούλιο της ενώσεως είπε, ότι, αν δεν ασκήσει ο πειθαρχικός εισαγγελέας, ο Φάκος, δεν επιλαμβανόμαστε;

Για το πώς πήρε την απόφαση η Επιτροπή: Για μένα; Την κρίση μου; Τα πήρανε! Ευθέως σας το λέω. Αυτή είναι η κρίση μου. Άσκησε Πειθαρχική Δίωξη, δεν έκανε προανακριτική εξέταση. Με τι άσκησε πειθαρχική δίωξη; Επειδή λέει ότι κάπου ακούστηκε κάτι. Πέντε μήνες γράφανε για την δωροδοκία των Τρικάλων. Την δίκασε μετά από έξι μήνες, αφού ο κ. Φάκος άσκησε την δίωξη. Στη δε δωροδοκία Τρικάλων-Λεβαδειακού, συνελήφθησαν επ' αυτοφόρω οι δράστες. Και δεν έχουμε απλώς ποινική δίωξη, όπως έχουμε της κα. Παπανδρέου.

Έχουμε δικαστήριο κανονικό που έχει αναβληθεί τρεις φορές... Δεν άσκησε Πειθαρχική Δίωξη αυτό το «φρούτο» ο Κατσής κι ενώ τα ξέρανε όλα αυτά και τα άλλα μέλη του δικαστηρίου. Και ο Ζηγογιάννης δεν είναι καλύτερος, γι' αυτό έμεινε αντι-εισαγγελέας Εφετών. Στην ηλικία του που συνταξιοδοτήθηκε είσαι αντι-εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Αντι-εισαγγελέας Εφετών είσαι όταν είσαι 40 χρονών. Δεν ξέρω αν το καταλαβαίνετε τι σημαίνουν ολ' αυτά.

Στο Δ.Σ της ΕΠΟ φτιάξανε μία Επιτροπή με τους φίλους τους, οποιοδήποτε ήθος και να είχανε εισαγγελείς και δικαστές. Να σας πω ότι ο κ. Ζάμπρας έχει υποστεί σοβαρότατο εγκεφαλικό. Είναι ο νέος πρόεδρος που έβαλαν το καλοκαίρι. Βάλανε Ζάμπρα και Κατσή. Είχαν εκλεγεί άλλοι. Αν δείτε την διαδικασία καταλαβαίνετε...

Για το ατύχημα με το αυτοκίνητο: «Χτύπησα πολύ ελαφρά το κεφάλι μου. Θα μπορούσε να ήταν το χειρότερο όχι μόνο για μένα αλλά και για τους συνανθρώπους μας. Έβλεπες ότι δεν σε έχει χτυπήσει αυτοκίνητο και να κάνει περιστροφές και να καταλήγει στην μπαριέρα δεξιά.

Σε κάθε περίπτωση χρωστάω ευγνωμοσύνη και στους συναδέλφους οδηγούς, που έκαναν ελιγμούς και είχαν τύχη και δεν πάθαμε τίποτα. Τώρα γίνεται η πραγματογνωμοσύνη. Αν είμαι τόσο άτυχος και έγινε αυτό. Τι να πω; Το μυαλό μου πήγε στην Audi. Μου είπαν ότι αυτό δεν έχει ξανασυμβεί. Δεν έχω κάνει ούτε το σέρβις ακόμα. Από την Audi μου είπαν πως αν έχει πειραχθεί θα το βρουν. Ελπίζω να μην είναι αυτό».

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10770&subid=2&pubid=128805723