Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ο Μπόμπολας… χτυπάει πάντα δυο φορές


Η κυβέρνηση προσπάθησε, προχθές, να διαψεύσει την πληροφορία περί παραίτησης Παπανδρέου και το σενάριο συγκυβέρνησης, που δημοσιεύτηκε στην Ημερησία του Μπόμπολα, αλλά ο
μεγαλοεκδότης επανέρχεται και… ξαναβάζει στο τραπέζι την πρόταση για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης.
Σε ρεπορτάζ της “Η” που δημοσιεύεται σήμερα γίνεται λόγος για “αγωνία στο Μαξίμου” και για κατάσταση νευρικής ετοιμότητας που βρίσκεται η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “με προδιαγεγραμμένο το εχθρικό τοπίο που διαμορφώνεται στη Σύνοδο Κορυφής και με τους εταίρους μας να δίνουν προτεραιότητα στην ανακεφαλαίωση των τραπεζών, κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και πολιτικά κόμματα εστιάζουν τις προσπάθειές τους, στην ενίσχυση της εθνικής συνεννόησης στο εσωτερικό, ώστε να ισχυροποιηθεί η παρουσία του Ελληνα πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής, καθώς η απουσία συναίνεσης συνιστά αχίλλειο πτέρνα των μαχών που δίνει η ελληνική πλευρά.
Για το θέμα του “κουρέματος” η εφημερίδα γράφει πως η κυβέρνηση βρίσκεται “σε κατάσταση νευρικής ετοιμότητας, καθώς ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 17 – 18 Οκτωβρίου, με το Βερολίνο να προωθεί ανοιχτά ένα μεγαλύτερο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους που μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία του απευκταίου, ενός δηλαδή «πιστωτικού γεγονότος».
Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα προσέλθει στη Σύνοδο επιμένοντας στην εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, ήδη ωστόσο Γερμανία και αξιωματούχοι της Ε.Ε. θεωρούν ως σημείο εκκίνησης την τροποποίηση των όρων της συμφωνίας, με μεγαλύτερο από το 21% «κούρεμα» του χρέους. Αλλωστε, οι αναλυτές, ερμηνεύοντας τις χθεσινές δηλώσεις Μέρκελ – Σαρκοζί, θεωρούν ότι μία συμφωνία για μεγαλύτερο haircut στο ελληνικό χρέος πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Στο Μαξίμου, καταλήγει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τα συμφωνηθέντα των δύο ισχυρών της Ε.Ε. στη διάσκεψη που είχαν στο Βερολίνο, ώστε να προετοιμασθεί ο πρωθυπουργός για να αντιμετωπίσει τις πιέσεις που θα δεχθεί στη Σύνοδο Κορυφής, όπου θα απαιτηθούν δεσμεύσεις της χώρας που χρονικά υπερβαίνουν τη θητεία της παρούσας κυβέρνησης.

http://www.kentrinews.gr/