Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Αντιδράσεις στα Αλώνια για το κλείσιμο του νηπιαγωγείου


Εξοργισμένοι είναι οι κάτοικοι των Αλωνίων για το κλείσιμο του νηπιαγωγείου τους, οι οποίοι αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο του Κίτρους. Το πρωί της Παρασκευής, κάτοικοι
του χωριού μαζί με τον Δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλη Πολύζο και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Αλωνίων Κώστα Ουσταμαπασίδη, επισκέφθηκαν το νηπιαγωγείο Κίτρους για να δουν από κοντά τους χώρους και κατά πόσο θα μπορέσει να φιλοξενήσει και τα παιδιά των Αλωνίων. Αυτό που διαπίστωσαν είναι πως το νηπιαγωγείο του Κίτρους δεν είναι έτοιμο να δεχθεί επιπλέον παιδιά, καθώς απουσιάζει ο απαραίτητος υλικοτεχνικός εξοπλισμός, ενώ εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για το πόσο θα μπορέσει στο συγκεκριμένο χώρο να λειτουργήσει και το ολοήμερο νηπιαγωγείο.


Ο κ. Πολύζος

Ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος ζήτησε από τους γονείς να συνεργαστούν όλοι μαζί για να βρεθεί λύση, ενώ έκανε λόγο για αψυχολόγητη ενέργεια από την πλευρά της κυβέρνησης να κλείσει και το νηπιαγωγείο των Αλωνίων. «Η συγκεκριμένη κυβέρνηση το κάνει με δόλο προκειμένου να διαλύσει την ελληνική ύπαιθρο, διότι όταν στο διπλανό χωρίο υπάρχει ένα πολύ καλό σχολείο, και δεν δημιουργούνται πρόσθετες δαπάνες, ποιος ο λόγος να κλείσει; Αντιλαμβάνεστε αν υπάρχει μελέτη σε όλα αυτά που γίνονται», είπε ο κ. Πολύζος, ζητώντας από τους κατοίκους των Αλωνίων να διατηρήσουν καλές σχέσεις μεταξύ τους οι κάτοικοι των δύο χωριών.

Ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Αλωνίων

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αλωνίων Κώστας Ουσταμπασίδης τόνισε πως δεν έχουν καμία πρόθεση να δημιουργήσουμε θέμα με τους συνδημότες τους του Κίτρους. «Το συγκεκριμένο σχολείο, αν και καινούργιο, δεν καλύπτει τις ανάγκες για να στεγάσει και τα δικά μας 11 παιδιά. Από την αρχή της χρονιάς καταφέραμε να λειτουργήσουμε το σχολείο. Στη συνέχεια υπήρξε κάποια παρέμβαση και μετακινήθηκε η νηπιαγωγός που είχαμε και μας ήρθε εντολή να φέρουμε τα παιδιά στο Κίτρος. Εμείς είμαστε αντίθετοι με αυτή την απόφαση, διότι κανείς δεν μπορεί να μας διασφαλίσει την ασφαλή μεταφορά των παιδιών μας. Θα πρέπει να υπάρχει και μέσο, αλλά θα πρέπει να κρατήσουμε σπίτι τα προνήπια, διότι απαγορεύεται από το νόμο η μεταφορά τους», είπε ο κ. Ουσταμπασίδης.

http://www.olympio-bima.gr/index.php?MODULE=bce%2Fapplication%2Fsiteview&Site=105825629