Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Δείτε LIVE την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

“Ναι” στις αλλαγές παρά τις αντιδράσεις και το κόστος

Σαφές μήνυμα ότι  θα επιμείνει στην υλοποίηση των  δεσμεύσεων, που έχει αναλάβει η  χώρα με το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, στέλνει από τη ΔΕΘ  ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται  να πτοήσουν την κυβέρνηση οι αντιδράσεις  και το
πολιτικό κόστος.

Το κλίμα στη  ΔΕΘ είναι έτσι κι αλλιώς βαρύ, με τις λιγότερες παρουσίες κυβερνητικών παραγόντων από κάθε άλλη φορά. Ο  πονοκέφαλος για τους επιτελείς  του πρωθυπουργού είναι φυσικά οι μεγάλες διαδηλώσεις, εξαιτίας των  οποίων η Θεσσαλονίκη αστυνομοκρατείται  και ο κίνδυνος να συμβεί κάποιο απρόοπτο.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε χαρακτηριστικά κατά τη συνάντησή του  με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης  ότι «επιμένουμε στο δρόμο των μεγάλων αλλαγών, χρειάζεται να κάνουμε μια βασική επιλογή: Να αλλάξουμε». Κατά τον πρωθυπουργό υπάρχουν δύο δρόμοι: «Ο ένας δρόμος είναι ακριβώς των μεγάλων αλλαγών σε μια παραγωγική και δημιουργική Ελλάδα. Ο άλλος δρόμος είναι, ο δήθεν εύκολος, που δεν βλέπει τα προβλήματα κατάματα αλλά τελικά είναι ανεύθυνος και φέρνει την καταστροφή. Εμείς επιμένουμε στο δρόμο της αλλαγής, στο δρόμο των μεγάλων αλλαγών».
Πρόσθεσε ακόμη  «επιμένουμε σε αυτό, γιατί αυτό δημιουργεί σταθερότητα και ανοίγει προοπτικές. Γιατί ξέρουμε ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές. Πιστεύουμε στην Ελλάδα, στις δυνάμεις της και θα τα καταφέρουμε».
Η ομιλία του πρωθυπουργού το βράδυ του Σαββάτου στους παραγωγικούς φορείς δεν αναμένεται να περιλαμβάνει μεγάλες εξαγγελίες, ούτε φυσικά τις  συνήθειες υποσχέσεις για κοινωνικές παροχές, παρά μόνον επαναδιατύπωση των κεντρικών στόχων, που έχουν  τεθεί και περιγραφή της θέσης  στην οποία βρίσκεται η χώρα.
Κυβερνητικοί παράγοντες αναμένουν ιδιαίτερη αναφορά  στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, όπου ίσως ο κ. Παπανδρέου ανακοινώσει  ορισμένα πράγματα.