Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Πολιορκία στη Θεσσαλονίκη - Live εικόνα


Έρημη πόλη η Θεσσαλονίκη. Λιγοστά αυτοκίνητα στους δρόμους και λίγοι περαστικοί, δεν θυμίζουν σε τίποτε την εικόνα της πόλης που έχουμε συνηθίσει την ημέρα των εγκαινίων της
Διεθνούς Έκθεσης.

Δρακόντεια μέτρα της Αστυνομίας
Δρακόντεια μέτρα της Αστυνομίας
Μία και μόνον λέξη μπορεί να περιγράψει αυτό που θα αντικρίζει ο επισκέπτης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ντόπιος ή από άλλη πόλη της χώρας. Πολιορκία. Συνδικάτα και πολίτες πολιορκούν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, τον εκθεσιακό χώρο, στην ανατολική πλευρά του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Ρεπόρτερ της zougla.gr και του web zougla radio θα βρίσκονται στο σημείο και θα σας μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις με live συνδέσεις.

Συντονιστείτε στο web zougla radio για live εικόνα

Οι συγκεντρώσεις αρχίζουν όλες μετά τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου από την κεντρική πλατεία Αριστοτέλους, με την πρόθεση να κινηθούν ανατολικά και να «κλείσουν» τον χώρο της Δ.Ε.Θ. από όλες τις πλευρές.

Η αστυνομία έχει «θωρακίσει» αυτόν τον χώρο, αποφασισμένη να μην αφήσει τον κλοιό να διασπάσει τις γραμμές της, ώστε η ομιλία του πρωθυπουργού να πραγματοποιηθεί χωρίς κώλυμα, έστω και υπό συνθήκες πολιορκίας του Βελλιδείου Συνεδριακού Κέντρου.




 
 Χιλιάδες αστυνομικοί από Αθήνα και περιφέρεια έφθασαν στη Θεσσαλονίκη

Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη μετάβαση και αναχώρηση του πρωθυπουργού προς και από το «σημείο μηδέν», θα έχουν σχηματίσει ένα «κορδόνι ασφαλείας» με όλα τα τεχνικά μέσα που διαθέτουν και με την ανάπτυξη 7.000 αστυνομικών, διμοιριών ΜΑΤ κ.λπ., σε μία μεγάλη περίμετρο, η οποία ωστόσο εφάπτεται της Πανεπιστημιούπολης, που τελεί ήδη υπό κατάληψη.

Έρημη πόλη η Θεσσαλονίκη
Έρημη πόλη η Θεσσαλονίκη
Από τις 15:00 θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στις μεγάλες παράλληλες αρτηρίες της Θεσσαλονίκης, οι οποίες όλες καταλήγουν στον χώρο της Έκθεσης, δηλαδή στην παραλιακή αρτηρία (Λεωφόρος Νίκης), στην Τσιμισκή, στην Εγνατία και στην Αγίου Δημητρίου.

Κατόπιν όλων αυτών, ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει τη γνωστή και παραδοσιακή βόλτα στους εκθεσιακούς χώρους της Δ.Ε.Θ. και θα περιοριστεί μόνον στην καθιερωμένη ομιλία στο Βελλίδειο, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου.

Προσυγκεντρώσεις

Οι «Αγανακτισμένοι», οι οποίοι συγκεντρώνονται από την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, έχουν δώσει ραντεβού στις 15:00 το Σάββατο στον Λευκό Πύργο. Στις 15:30 οι ιδιοκτήτες ταξί θα συναντηθούν στην Τσιμισκή. Στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συγκέντρωση στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στο άνω τμήμα Αριστοτέλους, με την πρόθεση να προχωρήσουν σε πορεία προς τον χώρο της ΔΕΘ.

Λίγο αργότερα, στις 18:30 το ΠΑΜΕ που πρόσκειται στο ΚΚΕ, πραγματοποιεί συγκέντρωση και πορεία από την Αριστοτέλους προς τη Δ.Ε.Θ.. Την ίδια ώρα, οι διαμαρτυρόμενοι για την τύχη της ομάδας του οπαδοί του Ηρακλή θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία με αφετηρία την οδό Αγίου Δημητρίου.

Την ίδια ώρα, φοιτητικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές έχουν δώσει ραντεβού στην Καμάρα επί της Εγνατίας. Όλες αυτές οι συγκεντρώσεις και πορείες θα συγκλίνουν τελικά προς τη Δ.Ε.Θ. αλλά και τον ευρύτερο χώρο όπου βρίσκεται και η Πανεπιστημιούπολη, με τις εγκαταστάσεις του Α.Π.Θ. να τελούν υπό κατάληψη. Περί τις 20:00, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Βελλίδειο, όπου και θα εκφωνήσει ομιλία προς οικονομικούς παράγοντες.

Την Κυριακή στις 13:00, ο κ Γ. Παπανδρέου θα μεταβεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου για λόγους ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί και η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου σε μία από τις ανακαινισμένες αποθήκες που έχουν μετατραπεί σε εκθεσιακούς χώρους.

Μετακίνηση διαδηλωτών

Στις 07:00 το πρωί του Σαββάτου αναχώρησε από τον Σταθμό Λαρίσης της Αθήνας η ναυλωμένη από την ΑΔΕΔΥ αμαξοστοιχία με διαδηλωτές.

Η αμαξοστοιχία έφθασε στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 14:00 και θα αναχωρήσει πάλι με προορισμό την Αθήνα στις 23:00.

Ναυλωμένα λεωφορεία από τα συνδικάτα αναχώρησαν από την Παρασκευή και θα αναχωρήσουν και το Σάββατο από την Αθήνα και άλλες πόλεις με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=376062&cid=4