Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Eπεισόδια και ρίψη χημικών στον χώρο της ΔΕΘ


Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στους χώρους περιμετρικά της ΔΕΘ. Συνεχής μετακίνηση μονάδων των ΜΑΤ, ρίψη χημικών και συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής
συνθέτουν το σκηνικό που εκτυλίσσεται μέχρι στιγμής έξω από τη Διεθνή Έκθεση.

Συντονιστείτε στο web zougla radio και δείτε live όλες τις κινητοποιήσεις

Οι Αγανακτισμένοι έσπευσαν πρώτοι στα τρία σημεία προσυγκέντρωσης που είχαν καθορίσει (Λευκός Πύργος, Βασ. Γεωργίου και έξω από το κτήριο του πρώην 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου). Εκατοντάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από την πολυτεχνική σχολή και πλέον κινούνται προς το Βελλίδειο, ενώ ήδη έχει αρχίσει η προσέλευση των μελών των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ στα σημεία συγκέντρωσης.

Σε 62 προληπτικές προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας, εν όψει των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα. Επίσης έχει γίνει μία σύλληψη, με την κατηγορία της κατοχής βεγγαλικών.

Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα, οι αυτοκινητιστές και οπαδοί του Ηρακλή εκσφενδόνισαν διάφορα αντικείμενα προς τη μεριά των αστυνομικών, έξω από την κεντρική πύλη της ΔΕΘ, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα κατά του Γιάννη Ραγκούση. Στη συνέχεια, τα πνεύματα οξύνθηκαν και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να απωθήσουν το μπλοκ των διαδηλωτών που κινήθηκαν προς αυτές, με ρίψεις αντικειμένων και φωτοβολίδων.

Λίγο μετά τις 19:00 η αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις.





Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα οι κινητοποιήσεις συνδικάτων εργαζομένων, σωματείων, οργανώσεων πολιτών, φοιτητών και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, με αφορμή τα εγκαίνια της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.



Μέχρι στιγμής, υπάρχουν τρεις τραυματίες.



Ρεπόρτερ της zougla.gr και του web zougla radio βρίσκονται στο σημείο και θα σας μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις με live συνδέσεις.


(Ο φράχτης έχει ήδη στηθεί)


(Οι Αγανακτισμένοι έξω από τον Λευκό Πύργο)



Ήδη, έχει στηθεί στην οδό Μ. Ανδρόνικου- από το ύψος της πλατείας της ΧΑΝΘ- και στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου (στη διασταύρωση με τη Μ. Αλεξάνδρου) ο μεταλλικός φράχτης που ήρθε από την Αθήνα, για να ενισχύσει στο μέγιστο τα μέτρα ασφαλείας.

Ο φράχτης, που το καλοκαίρι είχε χρησιμοποιηθεί στο Σύνταγμα, μαζί με τον Αίαντα, την αντλία ρίψης νερού που αποκτήθηκε τα τελευταία χρόνια από την Αστυνομία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις γενικευμένων επεισοδίων, είναι οι δύο «καινοτομίες» στον σχεδιασμό των αστυνομικών δυνάμεων στη φετινή Δ.Ε.Θ..



Εκτός του μεταλλικού φράχτη και του Αίαντα, κλούβες και κιγκλιδώματα έχουν στηθεί περιμετρικά του συνεδριακού κέντρου «Ι.Βελλίδης», το οποίο έκαναν «φύλλο και φτερό» νωρίτερα οι αστυνομικοί, όπως και τους γύρω χώρους. Όποιος θέλει να προσεγγίσει το Βελλίδειο θα πρέπει, εκτός της πρόσκλησης, να φέρει μαζί του και την αστυνομική του ταυτότητα.



Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης-Αντώνης Μπιδέρης






http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=376197&cid=4