Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Καρκίνος του δέρματος, η πιο διαδεδομένη μορφή καρκίνου στην Ευρώπη

KARKINOS TOY DERMATOS 300x224 Καρκίνος του δέρματος, η πιο διαδεδομένη μορφή καρκίνου στην ΕυρώπηΟ καρκίνος του δέρματος αποτελεί, με αυξητικό ρυθμό, την πιο διαδεδομένη μορφή καρκίνου στην Ευρώπη, ενώ εκτιμάται ότι ένας στους έξι υγιείς Ευρωπαίους θα προσβληθεί σε κάποια φάση της
ζωής του από τη συγκεκριμένη ασθένεια.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τις περισσότερες μορφές καρκίνου, ο καρκίνος του δέρματος, λόγω των εμφανών συμπτωμάτων του, συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες επιτυχούς αντιμετώπισης.
Αυτά αναφέρθηκαν σε Ημερίδα για τον καρκίνο του δέρματος που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπό την αιγίδα των Ευρωβουλευτών Ιωάννη Κασουλίδη, Κρίτωνα Αρσένη (Ελλάδα, Σοσιαλιστική Ομάδα), Michele Rivasi (Γαλλία, Πράσινοι), Hannu Takkula (Φινλανδία, Φιλελεύθεροι) και Charles Tannock (HB, Συντηρητικοί), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας.
Οπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του γραφείου του κ. Κασουλίδη, οι συνδιοργανωτές επέστησαν την προσοχή των παριστάμενων Ευρωβουλευτών και υπαλλήλων στην πολύωρη και χωρίς προφυλάξεις έκθεση του ανθρώπου σε επικίνδυνες συνθήκες, οι οποίες δύνανται να προκαλέσουν καρκίνο του δέρματος, με τη μορφή μελανωμάτων, καρκινωμάτων, και άλλων.
«Η πρόληψη είναι πάντοτε καλύτερη από την εκ των υστέρων αντιμετώπιση και αυτό αφορά κάθε μορφή καρκίνου και άλλων χρόνιων ασθενειών. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος μπορεί να αποβεί σωτήριος», δήλωσε κατά την παρέμβασή του στην Ημερίδα ο κ. Κασουλίδης.
Εξάλλου, στα πλαίσια προληπτικής εκστρατείας και με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, 18 δερματολόγοι από όλη την Ευρώπη ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες και εξέτασαν δωρεάν Ευρωβουλευτές και υπαλλήλους για συμπτώματα καρκίνου του δέρματος.

http://www.onlycy.com/