Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Μπαράζ καταλήψεων στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ενόψει της επίσκεψης Παπανδρέου


Νωρίτερα από το προγραμματισμένο ξεκίνησαν τελικά οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, υπό κατάληψη βρίσκεται από χθες το πρωί το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, εν όψει της επίσκεψης που πρόκειται να κάνει ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, στις 2 το
μεσημέρι, προκειμένου να συναντηθεί με τον δήμαρχο, Γ. Μπουτάρη.
Αυτή την ώρα, το δημαρχείο είναι υπό κατάληψη από εργαζόμενους στο δήμο, οι οποίοι αντιδρούν στην επίσκεψη του πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντας «ανεπιθύμητη» την παρουσία του στο δημαρχείο.
Νωρίτερα το πρωί, περίπου 100 μέλη του ΠΑΜΕ, κατέλαβαν το δημαρχείο για περίπου δύο ώρες και ανέβασαν ένα μεγάλο πανό κατά της ανεργίας και των μέτρων που έγραφε: «Κόβουν μισθούς συντάξεις, μας πετούν στην ανεργία, μας φορτώνουν χαράτσια, λαϊκή συμμαχία έναντι στη συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΕΕ, Όλοι με το ΠΑΜΕ Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 6:30 Πλατεία Αριστοτέλους ΠΑΜΕ» .
Εν τω μεταξύ, συμβολική κατάληψη από τις 7 μέχρι τις 9 το πρωί πραγματοποίησαν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στο ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ) στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ, στη Θεσσαλονίκη.
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την έλλειψη προσωπικού, που σύμφωνα με τους ίδιους έχει ως συνέπεια την καθυστέρηση της έκδοσης συντάξεων και την αδυναμία καταπολέμησης της εισφοροδιαφυγής.
«Σήμερα, στο ΙΚΑ υπάρχουν 4.000 κενές οργανικές θέσεις. Αυτό δημιουργεί προβλήματα και στους ασφαλισμένους, αφού οι συντάξεις βγαίνουν σε περίπου 12 μήνες, ενώ θα έπρεπε να βγαίνουν σε μία μέρα. Από την άλλη, η εισφοροδιαφυγή καλπάζει, αφού το ΙΚΑ δεν έχει εργαζόμενους να βγουν έξω για να χτυπήσουν τη 'μαύρη εργασία'», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ -ΙΚΑ Νίκος Χατζόπουλος.
Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα το απόγευμα στις 17.30, αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ είναι προγραμματισμένο να συγκεντρωθούν μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, ενώ το βράδυ στις 20.00 οι «Αγανακτισμένοι» διοργανώνουν μουσική συναυλία, στο χώρο μπροστά από τον Λευκό Πύργο.