Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Η Ζωή Τηγανούρια στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών


Στο πλαίσιο της «Μικρής Σκηνής» του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Ζωή Τηγανούρια παρουσιάζει μια πρωτότυπη μουσική παράσταση, τη
Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011, στη Μονή Λαζαριστών, στις 21.30, με πρωταγωνιστή το ακορντεόν ως σολιστικό όργανο.
   Η παράσταση, με τίτλο «Ο κώδικας της Ζωής», περιλαμβάνει ορχηστρικές συνθέσεις από το ολοκαίνουριο πέμπτο άλμπουμ της Ζωής Τηγανούρια, με τίτλο “Zoe’s code”, σε σύνθεση, ενορχήστρωση και παραγωγή δική της, με ρυθμούς pop, dance, electro tango, latin, καθώς και δύο νέα τραγούδια (“Avec Toi” και “Sodom and Gomorrah”), μέσα από μια μεγάλη συνεργασία με την Ιταλίδα τραγουδίστρια In Grid, σε αγγλικό και γαλλικό στίχο από την στιχουργό Ρεβέκκα Ρούσση.
   Η Zωή Τηγανούρια συνδυάζει ευχάριστα και με συνοχή τους μουσικούς δρόμους της Δύσης με τους λαϊκούς βαλκανικούς και   παραδοσιακούς ρυθμούς. Διασκευάζει με τον αισθησιακό δυναμισμό της γνωστούς συνθέτες, όπως οι Astor Piazzolla, Carlos Gardel, Mariano Mores, Βασίλης Τσιτσάνης, Goran Bregovic, Mανώλης Χιώτης, Μάρκος Βαμβακάρης, Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Λοΐζος και παρουσιάζει επιλεγμένες στιγμές από τις προηγούμενες δισκογραφικές δουλειές της.
Στο τραγουδιστικό και μουσικό μέρος του προγράμματος συμμετέχουν η τραγουδίστρια Ειρήνη Χαρίδου καθώς και οι μουσικοί Ηλίας Αργυρόπουλος (πιάνο), Στέλιος Γενεράλης στα τύμπανα, Δημήτρης Χριστόπουλος (μπάσο). Συμμετέχει στο μπαγλαμαδάκι η Κωνσταντίνα Θεοφίλου.
   Την εκδήλωση παρουσιάζει η δημοσιογράφος –παρουσιάστρια Κλέλια-Φανή Χαρίση η οποία δηλώνει την παρουσία της και στο άλμπουμ με το ποίημα «Εν αρχή ην ο λόγος», που είναι αφιερωμένο στη Σαμοθράκη.