Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης: ετοιμότητα λόγω πρόγνωσης υψηλών θερμοκρασιών


Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι η θερμοκρασία στο νομό Θεσσαλονίκης αλλά και σε όλη τη χώρα θα παρουσιάσει βαθμιαία άνοδο από σήμερα Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011.
  Ειδικότερα, η μέγιστη τιμή θερμοκρασίας από την Παρασκευή έως και την Τρίτη
(15 – 19 Ιουλίου 2011) θα φθάσει στη Μακεδονία τους 38 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Κατόπιν των ανωτέρω το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης επισημαίνει τα παρακάτω:
α. Οι ΥΠΕ και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης κατά αρμοδιότητα να επιβεβαιώσουν την καλή λειτουργία των κλιματιστικών στα νοσοκομεία, κλινικές, κέντρα υγείας, γηροκομεία καθώς και στα ασθενοφόρα.
  Επίσης, η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας-Πρόνοιας να ενεργοποιήσει για ετοιμότητα τις εποπτευόμενες κατασκηνώσεις.
β. Εκ μέρους των ΟΤΑ να εκδηλωθούν οι επιμέρους ενέργειες:
1.  Έλεγχος καλής λειτουργίας διαθέσιμων κλιματιστικών μονάδων.
2. Ενημέρωση των μεμονωμένων ατόμων που στερούνται φροντίδας και ζουν κάτω από δυσμενείς συνθήκες, καθώς και υπόδειξη κλιματιζόμενου χώρου.
3. Μέριμνα για στελέχωση γραφείου σε 24ωρη βάση, εάν απαιτηθεί, και ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο.
4.  Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων, εάν απαιτηθεί.
5.  Παρακολούθηση δελτίων καιρού της ΕΜΥ.
  Επιπλέον, μετά από συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και της HELLEXPO η κλιματιζόμενη αίθουσα «Ιωάννης Βελλίδης» θα είναι στη διάθεση του κοινού κατά τις ημέρες επικράτησης υψηλών θερμοκρασιών.
Επισημαίνεται πέραν των παραπάνω ο μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα και παρακαλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για την ιδιαίτερη προσοχή και την αυξημένη ετοιμότητα.