Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Τουριστική προβολή με… βάρκα την ελπίδα!


Σύσκεψη για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Χωρίς αρχή, μέση και τέλος, ήταν η σύσκεψη των τουριστικών φορέων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η οποία φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του πρώην νομαρχιακού συμβουλίου Πιερίας και διεξήχθη υπό την προεδρεία της αντιπεριφερειάρχου Σοφίας Μαυρίδου και του θεματικού αντιπεριφερειάρχη, Διονύση Ψωμιάδη.
Φορείς από την Πιερία και υπηρεσιακοί παράγοντες από τις άλλες Περιφερειακές Ενότητες, εξέφρασαν τις απόψεις τους για την τουριστική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και έθεσαν σειρά ερωτημάτων πολλά εκ των οποίων δεν απαντήθηκαν. Και βέβαια, αν κάποια ερωτήματα έμειναν αναπάντητα, αυτό δεν οφείλεται στην «κακή πρόθεση» των διοργανωτών της σύσκεψης, αλλά στα «κενά» και στις ελλείψεις που έχει δημιουργήσει ο «Καλλικράτης», ένα σχέδιο που είναι φανερό ότι ακόμη χρειάζεται πολλά κομμάτια για να συμπληρωθεί το πάζλ της σωστής λειτουργίας του.
Αν και η ατζέντα της χθεσινής συζήτησης ήταν συγκεκριμένη, η συζήτηση πολλές φορές ξέφυγε και εξελίχθηκε (ως είθισται) σε μια «εκτόνωση» φορέων όπου ο καθένας έλεγε τον πόνο και τον καημό του. Ένα από τα θέματα τα οποία έπρεπε να συζητηθούν ήταν η δημιουργία Επιτροπής Τουρισμού. Η πρόταση του Διονύση Ψωμιάδη ήταν αρχικά η συγκρότηση μιας ολιγομελούς επιτροπής με εκπροσώπους από τις Περιφερειακές Ενότητες η οποία θα αποφασίζει για την τουριστική προβολή. Να σημειωθεί, ότι ακόμη από τον Καλλικράτη, δεν προβλέπεται η συγκρότηση μιας τέτοιας επιτροπής (η οποία τρόπο τινά θα αντικαταστήσει τις πρώην ΝΕΤΠ), κάτι που είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί. Οι φορείς δέχθηκαν την πρόταση του κ. Ψωμιάδη, η οποία συμπληρώθηκε από την κ. Μαυρίδου η οποία ζήτησε τη συγκρότηση «γνωμοδοτικών» επιτροπών σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα τις οποίες θα απαρτίζουν φορείς του τουρισμού και θα επεξεργάζονται τις προτάσεις για κάθε περιοχή, πριν αυτές κατατεθούν στην Επιτροπή της Περιφέρειας.