Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Καλοχώρι, στα Διαβατά και στη Χαλάστρα

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ η 5η Ιουνίου ως ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, ο Δήμος Δέλτα και ο Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός (Κ.Π.Ο.Δ.Δ.) διοργανώνουν τις ακόλουθες εκδηλώσεις:


ΣΤΟ ΚΑΛΟΧΩΡΙ
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 1 Ιουνίου στις 5.30 το απόγευμα στη Βιβλιοθήκη Καλοχωρίου, σε συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλοχωρίου και του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, θα προβληθεί η ταινία ντοκιμαντέρ «Δέλτα Αξιού - Λουδία – Αλιάκμονα: ένας άγνωστος θησαυρός»
Στη συνέχεια τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε εργαστήρια χειροτεχνίας στην αίθουσα εικαστικών του  Πολιτιστικού Κέντρου Καλοχωρίου με θέματα από τον κόσμο των ζώων και των πουλιών.
Παράλληλα στο ισόγειο του Πολιτιστικού Κέντρου θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής με θέμα το περιβάλλον και έργα που φιλοτέχνησαν τα παιδιά του τμήματος εικαστικών του Κ.Π.Ο.Δ.Δ. με την καθοδήγηση της εικαστικού Αντιγόνης Νικολάου.
Επίσης στο προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου θα υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης για μπαταρίες, λαμπτήρες φωτισμού, χαρτιού και πλαστικού στους οποίους το κοινό μπορεί να ανακυκλώνει.
Σημειώνεται ότι για τη συμμετοχή των παιδιών είναι απαραίτητη η συνοδεία τους από το γονέα ή τον κηδεμόνα για τις εκδηλώσεις της 1ης Ιουνίου και δήλωση τηλεφώνου επικοινωνίας στην βιβλιοθήκη κατά την είσοδο του παιδιού για την περίπτωση ανάγκης. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2310-755483).

ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΑ
Επίσης, την Πέμπτη 1 Ιουνίου από τις 8.30 π.μ. – 9.30 π.μ. ο Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δέλτα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Διαβατών και το Γ1 και Γ2 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Διαβατών φυτεύουν λουλούδια στην αυλή της Βιβλιοθήκης.

ΣΤΗ ΧΑΛΑΣΤΡΑ
Τέλος, την Κυριακή 11 Ιουνίου, από τις 10.00 π.μ. – 14.00 μ.μ., στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού, ο Δήμος Δέλτα και ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού διοργανώνουν το 2ο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Παιχνιδιού στη διάρκεια του οποίου τα παιδιά θα μπορούν να συμμετάσχουν σε περιβαλλοντικά παιχνίδια και εργαστήρια, προκειμένου να μάθουν για το πολύτιμο περιβάλλον μας διασκεδάζοντας. Ειδικότερα, μεταξύ των άλλων, τα παιδιά θα μπορούν να συμμετάσχουν σε εργαστήρια κηπουρικής για παιδιά, χειροτεχνίας και κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά, καθώς και σε κινητικά παιχνίδια με θέμα το περιβάλλον.