Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΖΟΥΝΕ ? Η ΕΧΟΥΝ ΟΡΑΜΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΘΑ ΖΕΙ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

          Διαβάζοντας την είδηση στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο νόμιζα ότι πρόκειται για κάποιο αστείο, φάρσα, σαν τις μυθοπλασίες που
κάνουμε στο   έθιμο της  Πρωταπριλιάς. Διασταυρώνοντας την είδηση και ότι όντως είναι πραγματική ένοιωσα αμηχανία για λίγο και μετά προσπάθησα να βάλω σε μια σειρά την σκέψη μου, να το δω το πράμα λίγο πιο ορθολογικά και με λιγότερους συναισθηματισμούς  μα δεν μπόρεσα.  
Μάλλον αυτό δεν γίνεται όταν μιλάμε για έναν από τους πιο χρήσιμους υπαλλήλους του Γερμανικού κεφαλαίου και της ιμπεριαλιστικής Ε.Ε., ένας άνθρωπος αδίστακτος όταν είναι να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου της χώρας του, ένας άνθρωπος που πολλοί τον χαρακτηρίζουν γεράκι, που ουκ λίγες φορές μίλησε  απαξιώθηκα και υποτιμητικά  για τον λαό της χώρας μας και αξιώνει της ποιο σκληρές πολιτικές για τον Ελληνικό λαό, που από της πλάτες του μέσα στην οικονομική κρίση, δυνάμωσαν οικονομικά οι τράπεζες που εκπροσωπεί η χώρα του, μέσο των πολιτικών της Ε.Ε. που σε κάθε εκδοχή διαχείριση της  θα έχει αντιλαϊκά χαρακτηριστικά. Αυτός ο άνθρωπος, ο υπάλληλος του Γερμανικού και Ευρωπαϊκού κεφαλαίου είναι ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Κάποια δικηγόρος Ελένη Παπανικολάου και μάλιστα λένε της γνωστής οικογενείας δικηγόρων Παπανικολάου, συναντήθηκε σε κάποια διάλεξη που έκανε ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βέλγιο και παρέδωσε επίσημη πρόσκληση από τον πρόεδρο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κύριο Γρηγόρη Παπαχρήστου για να παραβρεθεί ο Γερμανός υπουργός οικονομικών  στις εκδηλώσεις του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
Μάλιστα η δικηγόρος Ελένη Παπανικολάου μέσο της κίνησης να γίνει η <<κομίστρια>>  της πρόσκλησης, δίνει και ένα βιογραφικό της και δείχνει την Ευρωλαγνεία της,  αφού δούλεψε σε αρκετά πόστα όπως ενημερώνει η ίδια στο Ευρωκοινοβούλιο. Υπερασπίζεται με ιδιαίτερο ενθουσιασμό  σε σύντομη αναφορά της, του αδυσώπητους νόμους της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας,  ακροβατώντας επικίνδυνα   στα  εγκληματικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, αφού υπερθεματίζει  για της σχέσεις της Ελλάδας με το ΝΑΤΟ, με την αστική τάξη της Ρωσίας, την αστική τάξη της Τουρκιάς, στο φόντο σφοδρών ενδοανταγωνισμών, για τον έλεγχο ενεργειακών πηγών και δρόμων μεταφοράς τους. Αλήθεια τι μπορεί να σημάνει αυτό  για τους λαούς της περιοχής ?
 Και αυτό βέβαια  είναι δικαίωμα της, αλλά γιατί πρέπει να εκμεταλλεύεται έναν  θεσμό όπως το Φεστιβάλ Ολύμπου και να αυτοπροβάλλεται με αυτόν τον τρόπο και να παίρνει θέση σε αμιγώς πολιτικά θέματα.
 Είναι θεμιτό ? Έτσι γίνεται στο Φεστιβάλ Ολύμπου ?  Με αυτόν τον τρόπο καλεί όλο τον κόσμο στις εκδηλώσεις του ? Ερωτήματα που δεν είναι ρητορικά.  Συμφώνησε όλο το Δ.Σ. σε αυτή την κίνηση να καλέσουν τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις εκδηλώσεις του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου ?
Το λιγότερο που μπορώ να πω σαν πολίτης, είναι απαράδεκτο η πρόσκληση σε έναν άνθρωπο, που σαν πολιτικός εκπρόσωπος  του κεφαλαίου, μέσω της Ε.Ε, είναι  ο θεματοφύλακας των πιο σκληρών πολιτικών εις βάρος του Ελληνικού λαού, που τα αδιέξοδα του γιγαντώθηκαν από αυτές της πολιτικές, εκατομμύρια λαού οδηγήθηκαν  μαζικά  στην φτώχεια και την  εξαθλίωση, πολλοί  να έχουν βάλει τέλος στην ζωή τους,  σαν αυτόχειρες,  από την ανέχεια και την ανασφάλεια.
 Αυτόν, τον εκπρόσωπο της πολιτικής του κεφαλαίου, της Γερμανικής αστικής τάξης, της Ε.Ε. που οδήγησε και συνεχίζει να οδηγεί τον λαό μας στην εξαθλίωση, επιμένοντας σε  σκληρά μέτρα, σε μέτρα λιτότητας,  αποψίλωσης εργασιακών, ασφαλιστικών, κοινωνικών δικαιωμάτων, για λογαριασμό του κεφαλαίου, εγχώριου και ευρωπαϊκού, έκαναν επίσημη πρόσκληση ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρης Παπαχρήστου, μέσο της δικηγόρου Ελένης Παπανικολάου.
 Καμιά σχέση δεν έχει η βαρβαρότητα που εκπροσωπεί ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το κεφάλαιο συνολικότερα, με τον πολιτισμό κα δει με τον Ελληνικό πολιτισμό, που οι πιο σπουδαίοι εκπρόσωποι του πολιτισμού μας,  καθόταν απέναντι από της εξουσίες που τυραννούσαν τους λαούς και πολλά έργα αντλούσαν από αυτή την σχέση την θεματολογία τους και καυτηρίαζαν την τυρρανική  εξουσία όπως τα έργα του << Αριστοφάνη >> που φιλοξένησε πολλές φορές το Φεστιβάλ Ολύμπου και όχι μόνο βέβαια.
 Σε μια εποχή σύγχυσης και σίγουρα οικονομικής κρίσης του συστήματος, κάποιοι θέλουν   να διαγράψουν πράματα, να αλλοιώσουν περιεχόμενα και μέσα από την λήθη, να βγάλουν την ιδιοτελή φιλοδοξία τους, περπατώντας  με παπούτσια  άλλων, έχοντας τον λαό χειροκροτητή τους.
Γιατί ο πολιτισμός πρέπει να βρίσκεται στα χέρια αυτών που δημιουργούν και όχι στις δημοσιοσχετίστικες ρεκλάμες, να είναι ανατρεπτικός όπως τον όρισε η ιστορική του εξέλιξη, να αφυπνίζει, να ξεσηκώνει, να εμπνέει τον λαό, να ακούμπα την ψύχη του.  Γιατί ο αληθινός πολιτισμός βρίσκεται μέσα στον λαό, στις έγνοιες του, στα προβλήματα του  και όχι στα σχέδια επί χάρτου και εκμετάλλευσης αυτών,  που τον αξιοποιούν για προσωπική προβολή και για ξένα ως προς τον πολιτισμό σχέδια τους. Ο νοών νοείτω.
  Και κάποιοι τέλος πάντων, σταματήστε να μας αντιμετωπίζεται σαν Ιθαγενείς, που με τα καθρεφτάκια, όπως οι  << πολιτισμένοι >> της Ευρώπης αποικιοκράτες, τους  έκλεβαν τον χρυσό και πολύτιμους λίθους και έπειτα τους έκαναν σκλάβους.
Γιατί η επανάληψη της ιστορίας ως φάρσα, θα κρύβει πολλές εκπλήξεις.

Σαββίδης Παναγιώτης