Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Η Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών συμμετείχε στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής και καινοτομίας FLL 2016-17

 Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών συμμετέχει στον διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής  και καινοτομίας FLL (First Lego League) που
διοργανώνεται στην Ελλάδα από την EDUACT. Φέτος, ο διαγωνισμός διεξήχθη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης όπου η ΜΕΚ κατέβηκε στους αγώνες με δύο ομάδες.  Η MEKTECH 1, υπό την καθοδήγηση του προπονητή ρομποτικής, καθηγητή φυσικής και προέδρου της ΜΕΚ κ. Καραλέκα Γεωργίου και η  MEKTECH 2, υπό την καθοδήγηση του προπονητή ρομποτικής και ηλεκτρονικού κ. Στεργιούλα Οδυσσέα.


 Η MEKTECH 1 απέσπασε δύο βραβεία. Πήρε  την δεύτερη θέση στον ρομποτικό διαγωνισμό  -τον πιο σημαντικό αγώνα της διοργάνωσης- και την τρίτη θέση στον τομέα της καινοτομίας του PROJECT . Η MEKTECH 2 πήρε το τρίτο βραβείο στον τομέα του σχεδιασμού του ρομπότ της, το οποίο με τον έξυπνο και απλό  σχεδιασμό του εντυπωσίασε. Η Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών πέρυσι απέσπασε ένα βραβείο, αυτό στον τομέα της έμπνευσης, και φέτος τρία. Η πρόοδος αυτή δείχνει την σοβαρή δουλειά που γίνεται στον σύλλογο στον τομέα της εκπαίδευσης των νέων, στον τομέα της εισαγωγής τους στις έννοιες της ρομποτικής και στην έρευνα.


Η Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών θέλει να ευχαριστήσει τους γονείς οι οποίοι εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους στα πρώτα τους βήματα στη ρομποτική. Το ταξίδι στη γνώση θα συνεχιστεί και δεν σταματά εδώ. Ελπίζουμε πως αυτά τα μαθήματα δίνουν στους νέους μας την έμπνευση να ασχοληθούν με την τεχνολογία, την γνώση και την καινοτομία. Να ακολουθήσουν στο μέλλον δρόμους προς την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που θα οδηγήσουν τους ίδιους αλλά και την χώρα μας σ’ ένα καλύτερο αύριο. Αυτό της παραγωγής και της εξωστρέφειας σε μια Ελλάδα που θα παράγει υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντα και η οποία θα μπορεί  να κρατήσει τα παιδιά  της σπίτι της.


Η γνώση είναι δύναμη και στη ΜΕΚ προσπαθούμε γι’ αυτό.
ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΜΕΚ
ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
ΚΑΡΑΛΕΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ