Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ 23 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΒΕΝΙΑΜΙΝ
 O BENIAMIN συμπληρώνει 23 χρόνια προσφοράς στα ορφανά και στα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη



Ο  Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ είναι ένας φιλανθρωπικός φορέας, (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου) με έδρα την Κατερίνη. Ιδρύθηκε (με απόφαση του Πρωτοδικείου Κατερίνης) στις 22/3/1994 από άτομα που μεγάλωσαν στο Ορφανοτροφείο της Κατερίνης τη δεκαετία του 1950 και τα οποία σήμερα συμπαραστέκονται  ηθικά και οικονομικά σε παιδιά που στερούνται οικογενειακής φροντίδας,  είτε γιατί είναι ορφανά, είτε γιατί είναι  απροστάτευτα, είτε επειδή είναι παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη.
Σκοπός του ΒΕΝΙΑΜΙΝ ήταν είναι να υποστηρίζει ψυχολογικά, ηθικά και οικονομικά παιδιά που στερούνται οικογενειακής φροντίδας προσφέροντάς τους κάθε ευκαιρία να πετύχουν στη ζωή τους.

Ο σκοπός του ΒΕΝΙΑΜΙΝ  σήμερα επιτυγχάνεται μέσω των προγραμμάτων του:
  • Μηνιαία οικονομική υποστήριξη παιδιών στο οικογενειακό τους περιβάλλον
  • Ηθική  και ψυχολογική υποστήριξη
  • Διανομή τροφίμων, ρούχων και παιχνιδιών
  • Κατασκηνωτικό πρόγραμμα                          
  • Χριστουγεννιάτικα δώρα
  • Ομάδα Μονογονεϊκών Οικογενειών
  • Εικαστικό Εργαστήρι για την ενίσχυση των παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη


Από το 1994 ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ έχει υποστηρίξει ουσιαστικά πάνω από 1300 παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Μια υποστήριξη που παρέχεται ανεξάρτητα από την πολιτική, ιδεολογική, θρησκευτική, κοινωνική ή άλλη κατάσταση του παιδιού που δέχεται την βοήθεια.
23 χρόνια λοιπόν, χρόνια προσφοράς και υποστήριξης αλλά και προστασίας προς τα παιδιά που είχαν και έχουν ανάγκες. Και το πιο σημαντικό για μας είναι ότι ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ συνέβαλλε με τον τρόπο του στην ανάπτυξη, στην πνευματική και ηθική καλλιέργεια των παιδιών, τα βοήθησε να μεγαλώσουν, να ωριμάσουν, να κοινωνικοποιηθούν όσο πιο ομαλά γίνεται. Ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ έβαλε ένα λιθαράκι στις ζωές αυτών των ενηλίκων πλέον, οι οποίοι έχουν προχωρήσει στις ζωές τους. Το έργο του ΒΕΝΙΑΜΙΝ  όμως  συνεχίζεται και με τα σημερινά παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη. Είναι δίπλα τους
Αξίζει για την καλύτερη ενημέρωση των φίλων και συμπολιτών μας να αναφέρουμε μερικές δράσεις – κομβικά σημεία σε αυτή την πορεία των 23 χρόνων λειτουργίας του ΒΕΝΙΑΜΙΝ:

  • Την  δράση βοήθειας και προστασίας του ΒΕΝΙΑΜΙΝ προς τα ορφανά της Σερβίας στους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ το 1999. Μέχρι και το 2012 υποστηρίζονταν πολλά ορφανά μέχρι που ενηλικιώθηκαν.
  • Την  δράση βοήθειας και συμπαράστασης του ΒΕΝΙΑΜΙΝ στα ορφανά και σε παιδιά που ήταν σε ανάγκη μετά τις πυρκαγιές στη Ζαχάρω Ηλείας το 2008
  • Το πιλοτικό πρωτοποριακό πρόγραμμα  της ΑΓΚΑΛΙΑΣ- της Πρώτης Παιδικής -Οικογενειακής Εστίας για παιδιά σε ανάγκη ή σε κίνδυνο που λειτούργησε για 4 παιδιά από το 2010 έως και 2015.
  • Την φιλοξενία πολυμελούς οικογένειας προσφύγων στο ενοικιαζόμενο σπίτι της ΑΓΚΑΛΙΑΣ, καλύπτοντας ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ τα έξοδα διαμονής, θέρμανσης και μέρος των τροφίμων τους για 6 μήνες.
  • Την  διοργάνωση ημερίδων δύο φορές τον χρόνο με θέματα επίκαιρα που αφορούν τις υποστηριζόμενες μητέρες και παιδιά του ΒΕΝΙΑΜΙΝ.

Η προσπάθεια συνεχίζεται με την βοήθεια του ΘΕΟΥ αλλά και όλων σας. Οι ανάγκες αυξάνονται με εκθετικό ρυθμό τόσο στην Πιερία όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Σας προσκαλούμε να έρθετε δίπλα μας, να μας στηρίξετε, να βοηθήσετε τα παιδιά του ΒΕΝΙΑΜΙΝ να έχουν ένα καλύτερο παρόν και μέλλον.
Ναι….δεν μπορούμε να αλλάξουμε ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ….αλλά αλλάζουμε ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ που υποστηρίζουμε.
Χρόνια πολλά στον ΒΕΝΙΑΜΙΝ, χρόνια πολλά στα παιδιά μας.


Για το Δ.Σ. Του ΒΕΝΙΑΜΙΝ

Ο Πρόεδρος
Αναστασίου Χάρης