Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης για τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου

Μύρισε Άνοιξη και το Καλοκαίρι ζυγώνει! Η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης ολοκληρώνοντας με επιτυχία το χειμερινό της πρόγραμμα,
προετοιμάζεται όπως κάθε χρόνο για τις θερινές της προβολές. Ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια, σε μια προσπάθεια να επαναφέρει το θεσμό του θερινού σινεμά στην πόλη, πραγματοποιεί τις καλοκαιρινές της προβολές στο ανοιχτό θεατράκι του Πάρκου Κατερίνης. Οι προβολές αυτές αγαπήθηκαν πολύ στην πόλη της Κατερίνης και έγιναν θεσμός, με τους θεατές να αριθμούν πάνω από τριακόσια άτομα.  
Με αφορμή τον εορτασμό των 40 χρόνων δυναμικής πορείας της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης, τέθηκε από το κοινό της Λέσχης το θέμα της επαναλειτουργίας του θερινού κινηματογράφου στην ταράτσα του Δημαρχείου Κατερίνης. Επί 20 χρόνια, η Κινηματογραφική Λέσχη ήταν παρούσα εκεί, με τις προβολές της κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κάτω από τον ανοιχτό ουρανό, η ταράτσα ήταν το σταθερό της στέκι. Για πολλά καλοκαίρια οι προβολές της ταυτίστηκαν με μυρωδιές από αγιόκλημα και γιασεμί με το Αυγουστιάτικο φεγγάρι πάνω από την πόλη, με μια ατμόσφαιρα γλυκιάς νοσταλγίας μιας άλλης εποχής όπου τη θέαση συνόδευε το κλασσικό πασατέμπο, το αναψυκτικό, το ελαφρύ αεράκι μετά από μια ζεστή μέρα.
Με χαρά μας διαβάσαμε στις 15/9/2016 στην ιστοσελίδα www.e-pieria.gr την απάντηση που έδωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης σε ερώτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Γ. Φάκα σε σχέση με τη επαναλειτουργία του θερινού κινηματογράφου στην ταράτσα του Δημαρχείου. Ο κ. Χιονίδης απάντησε: «Είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε τον θερινό κιν/φο» και κάλεσε την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης να αναλάβει την πρωτοβουλία. Χαρακτηριστικά είπε «να βάλουν καλές σκέψεις, καλές ιδέες και να καλέσουν τον κόσμο της Κατερίνης». Τόνισε στη συνέχεα, ότι ο Δήμος είναι έτοιμος για να ξαναλειτουργήσει ο συγκεκριμένος θερινός κινηματογράφος κι ότι θα στηρίξει την πρωτοβουλία.
Η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης, το Διοικητικό της Συμβούλιο και τουλάχιστον 1000 πολίτες της Κατερίνης ζητούν ενυπόγραφα ένα μόνιμο, κατάλληλα διαμορφωμένο θερινό κινηματογράφο.
Σε απάντηση της παραπάνω τοποθέτησης του Δημάρχου, εάν ο Δήμος Κατερίνης είναι έτοιμος για τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου, όπως παλιά, η Κιν/φική Λέσχη δηλώνει παρούσα και δεσμεύεται να αναλάβει δράση για τη σωστή λειτουργία του θερινού κινηματογράφου στην ταράτσα.