Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Θερμή η παρουσία του κοινού στην παράσταση "πες το ψέματα" που ανέβηκε στην αίθουσα των 2ου και 5ου λυκείων Κατερίνης

      Την Παρασκευή 27/3/2015 στην αίθουσα των 2ου και 5ου λυκείων Κατερίνης, δόθηκε η παράσταση "πες το ψέματα". Μια επιθεώρηση του
Σπύρου Λαζαρίδη, την παραγωγή της οποίας έκανε η Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.


     Το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ του νομού Πιερίας φιλοξένησε την παράσταση και η θερμή παρουσία του κοινού που γέμισε την αίθουσα επιδοκίμασε αυτήν την πρωτοβουλία. Στην σκηνή, μέσα από τα επτά σκετς, παρέλασαν στιγμιότυπα που απασχολούν την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα με ιδιαίτερες αναφορές στο προσφυγικό, από το 1922 έως σήμερα. Το ιδιαίτερα συγκινητικό φινάλε με την Σύρια πρόσφυγα να περνάει μαζί με το παιδί της, μπροστά από τον θίασο, την ώρα που αυτός τραγουδούσε για τα πουλιά που πετούν από την Ανατολή και πνίγονται στο Αιγαίο του Ελύτη απέσπασε το ζεστό χειροκρότημα και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την βραδιά. Συγκεντρώθηκαν σχολικά είδη για τα παιδιά των προσφύγων.


Το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ του νομού Πιερίας, ευχαριστεί βαθύτατα για τη συμβολή στην προετοιμασία και επιτυχία της εκδήλωσης, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης, το Εσπερινό ΕΠΑΛ Κατερίνης ,και τις συναδέλφους της αισθητικής τέχνης του 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης.