Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Επίσκεψη αδελφοποιημένων σχολείων από Κύπρο και Ελλάδα στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας πραγματοποίησαν μαθητές  αδελφοποιημένων σχολείων από την Κύπρο και τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του
προγράμματος ανταλλαγής και φιλοξενίας μαθητών που πραγματοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια με πρωτοβουλία των Διευθυντών των σχολείων τους.

Είκοσι μαθητές από το Γυμνάσιο «Βεργίνα» της Λευκωσίας και δεκαοκτώ μαθητές από το 10 Γυμνάσιο Πανοράματος Θεσσαλονίκης συναντήθηκαν με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κα. Σοφία Μαυρίδου,  στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Τα παραπάνω αδελφοποιημένα σχολεία-με αδελφοποιημένους και τους  Συλλόγους Γονέων-συμμετέχουν στις αμοιβαίες ανταλλαγές με θέμα «Περιβαλλοντικές Διαδρομές στα Ίχνη του Παρελθόντος». Να σημειωθεί ότι  το 10 Γυμνάσιο Πανοράματος πραγματοποίησε φέτος και άλλα δυο παρόμοια προγράμματα με Γυμνάσια της Ιταλίας και της Γερμανίας

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας υποδέχτηκε  θερμά μαθητές  και  εκπαιδευτικούς και συζήτησε μαζί τους για το ρόλο, τη  λειτουργία  και το έργο της Περιφερειακής Ενότητας αλλά και για τις αρμοδιότητές της ιδίας από τη θέση που κατέχει.

Η κ. Μαυρίδου ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν πρωτίστων υγεία, όνειρα, επιτυχία στις σχολικές τους υποχρεώσεις και πίστη στις δυνάμεις τους για να εκπληρώσουν στόχους που έχουν θέσει και εξήρε το σπουδαίο και απαιτητικό-όπως τόνισε - έργο των εκπαιδευτικών, που επιτελούν με υπευθυνότητα και αγάπη.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας επεσήμανε τη σημασία των προγραμμάτων -στα οποία συμμετέχουν τα σχολεία- στην ποιότητα της σχολικής εκπαίδευσης, καθώς υποστηρίζουν συνεργασίες μεταξύ σχολείων σε θεματικούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος, συμβάλλουν στη γνωριμία με διάφορες χώρες, πολιτισμούς και κουλτούρες για την ανάπτυξη της προσωπικότητας των  παιδιών και την αρµονική  τους ένταξη στην κοινωνία.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές ευχαρίστησαν  την κ. Μαυρίδου για την υποδοχή και αναφέρθηκαν με ενθουσιασμό στις εντυπώσεις  τους  από την επίσκεψή τους  στην Πιερία και την Ελλάδα γενικότερα. Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας παρότρυνε  τα μέλη της αποστολής να επισκεφθούν  τους παραδοσιακούς οικισμούς, τα μνημεία και τους  αρχαιολογικούς  χώρους και να γευθούν την τοπική κουζίνα.
Στο τέλος της συνάντησης, η κ. Σοφία Μαυρίδου προσέφερε στους εκπαιδευτικούς αναμνηστικά δώρα και προσκάλεσε μαθητές και καθηγητές  να επισκεφθούν σύντομα  την περιοχή  για διακοπές.