Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Το νέο πρόγραμμα κινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ το οποίο θα ισχύει από αυτήν την Πέμπτη 23/3/17 - 29/3/17

«ΕΞΟΔΟΣ 1826»:
ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΙΝΑΣ

Ώρες προβολών: 20.00

Η ταινία «Έξοδος 1826″ είναι μια αληθινή ιστορία για την «Έξοδο του Μεσολογγίου», η οποία αναφέρεται στην «έξοδο» που προκλήθηκε από τους πολιορκημένους αγωνιστές του Μεσολογγίου, στην Ελλάδα, όταν η άμυνα προς τα τουρκικά και αιγυπτιακά στρατεύματα ήταν αδύνατη. Οι λιγότεροι και περιτριγυρισμένοι-εγκλωβισμένοι πίσω από τα τείχη Έλληνες αναγκάστηκαν να κάνουν μια απελπισμένη κίνηση για την ελευθερία, βγαίνοντας από τα τείχη της πόλης για να πολεμήσουν με τους πολιορκητές, μετά την ταλαιπωρία για εβδομάδες από τρομερή πείνα και η δίψα, η οποία τους οδηγούσε σε βέβαιο θάνατο.

Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Βασίλη Τσικάρα, η φωτογραφία του Δημήτρη Σταμπολή και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι οι Δημήτρης Παπαδόπουλος, Λεωνίδας Κακούρης, Μαρία Ανδρούτσου.

Λίγα λόγια για το έργο:
Ο καπετάνιος Μίχος Φλώρος επιστρέφει στη Σαμαρίνα για να πάρει κι άλλους άντρες και να τους οδηγήσει στο Μεσολόγγι συμπληρώνοντας το ήδη υπάρχον σώμα, στη ντάπια του στρατηγού Μακρή. Έτσι, με τη βοήθεια του προσωπικού του φίλου Ηλία Μανάκα κι άλλους 25 άντρες ξεκινούν ένα μακρύ ταξίδι προκειμένου να συναντήσουν στο Μεσολόγγι, τον Ζήση Χατζημάτη και τους υπόλοιπους συμπατριώτες τους. Στις 31 Μαρτίου του 1826 ξεκινά η δύσκολη πορεία τους, μέσα από τα βουνά. Την ίδια ώρα, οι γυναίκες στο χωριό προσπαθούν να μάθουν από την Ελένη Φλώρου, την πραγματική αιτία της ξαφνικής φυγής των αντρών τους. Ο Ιμπραήμ πασάς και ο Τούρκος Φρούραρχος της Άρτας Ν. Σερβάν ετοιμάζουν την τελική επίθεση στο Μεσολόγγι.

Στη διεύθυνση του τεχνικού team και ως διευθυντή φωτογραφίας, βρίσκουμε τον Δημήτρη Σταμπολή, έναν μαιτρ του είδους με παρουσία σε πολλές κινηματογραφικές επιτυχίες («Το τανγκό των Χριστουγέννων», «Αν» κ.ά), ο οποίος με την εμπειρία του αναμένεται να φέρει εις πέρας τις δύσκολες απαιτήσεις μιας ταινίας εποχής. Την οργάνωση παραγωγής έχει αναλάβει η ικανότατη Ελένη Σκάρπου.

Επίσημο site: http://www.exodosmovie.com/


POWER RANGERS
 Ώρες προβολών: 17.45 και 22.00
Σκηνοθεσία:    ΝΤΙΝ ΙΣΡΑΕΛΙΤ
Σενάριο:          ΤΖΟΝ ΓΚΑΤΙΝΣ & ΜΑΤ ΣΑΖΑΜΑ
Ηθοποιοί:        ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΜΠΑΝΚΣ, ΜΠΡΑΙΑΝ ΚΡΑΝΣΤΟΝ, ΜΠΕΚΙ ΤΖ
Μία από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές υπερηρωικές σειρές των τελευταίων δεκαετιών, οι “Power Rangers”, μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη Ντιν Ισραλάιτ (Project Almanac)

Τα ‘90s είναι εδώ και αυτά μας οδηγούν. Η θρυλική σειρά που μας καθήλωνε ως παιδιά μπροστά στη μικρή οθόνη κάθε σαββατοκύριακο αποφάσισε να κάνει την μεγάλη επιστροφή στην μεγάλη οθόνη.

Οι Power Rangers, σημείο αναφοράς μια ολόκληρης γενιάς (καλώς ή κακώς) κάνουν reboot και μας λένε πάλι την ιστορία τους από την αρχή. Από τότε που ήταν μαθητές λυκείου και ανακάλυψαν τις σουπερ δυνάμεις τους και κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τους εξωπλανητικούς εχθρούς.
Όταν η σειρά έκανε πρεμιέρα το 1993, έγινε το πιο δημοφιλές παιδικό πρόγραμμα στην Αμερική, αποτελώντας παγκόσμιο φαινόμενο. «Ήταν μία από τις πρώτες πολυεθνικές, υπερηρωικές σειρές, κι επιπλέον μία από τις πρώτες σειρές που είχε ως πρωταγωνίστρια υπερηρωίδα», λέει ο Σαμπάν.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Οι Power Rangers είναι η ιστορία πέντε καθημερινών εφήβων που πρέπει να μεταμορφωθούν σε κάτι εξωπραγματικό όταν μαθαίνουν ότι η μικρή πόλη που κατοικούν, η Έιντζελ Γκρόουβ, και ολόκληρος ο κόσμος βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαφάνισης, εξαιτίας μίας επίθεσης από εξωγήινους. Οι ήρωές μας, επιλεγμένοι από την μοίρα, γρήγορα ανακαλύπτουν ότι αυτοί είναι που πρέπει να σώσουν τον πλανήτη. Αλλά, προκειμένου να το πετύχουν, πρέπει πρώτα να ξεπεράσουν τα προβλήματα που έχουν στην πραγματική ζωή και, πριν να είναι πολύ αργά, να ενώσουν τις δυνάμεις τους ως Power Rangers.

Επίσημο site: http://www.powerrangers.movie/

Η Πεντάμορφη και το Τέρας      (Disney)

Η ταινία της Disney, Η Πεντάμορφη και το Τέρας, ζωντανεύει ξανά
αυτή την φορά με διάσημους ηθοποιούς
Ώρες προβολών: 18.15 στα Ελληνικά, 
και  20.30 στα Αγγλικά με Ελληνικούς υπότιτλους


Μία από τις πιο γνωστές και συμβολικές ιστορίες αγάπης, ένα από τα κλασικά παραμύθια που έχουν αγγίξει τις καρδιές όλων, επιστρέφει με μια εκθαμβωτική live-action υπερπαραγωγή από την Disney.

«Η Πεντάμορφη και το Τέρας» φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του πολυσχιδή Bill Condon (Όσκαρ Σεναρίου για το Gods and Monsters), που χορογραφεί ένα εντυπωσιακό θέαμα με την αίγλη της κορυφαίας ταινίας κινουμένω σχεδίων του 1991, λαμπερούς πρωταγωνιστές και μαγική ατμόσφαιρα. Η Πεντάμορφη βρίσκει την τέλεια ενσάρκωση στην Emma Watson (Harry Potter), με ιδανικό ταίρι το Τέρας με την καρδιά ενός Πρίγκιπα, Dan Stevens (Downton Abbey), ενώ οι υπόλοιποι ρόλοι μοιράζονται στους κορυφαίους Kevin Kline, Ewan McGregor, Ian McKellen και Emma Thompson.

Η σκηνογραφία και τα κοστούμια ζωντανεύουν επάξια τον θρυλικό κόσμο της πρώτης ταινίας, ενώ η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας απογειώνει την εικόνα, κατατάσσοντας την ταινία στα κλασικά αριστουργήματα του
ονειρικού κόσμου της Disney.

Σύνοψη: Η Μπελ (Emma Watson) είναι μια νεαρή κοπέλα που φυλακίζεται από το Τέρας στο κάστρο του, ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του πατέρα της, Μωρίς (Kevin Kline). Παρά τον φόβο της, γίνεται φίλη με το στοιχειωμένο προσωπικό του κάστρου και μαθαίνει να προσπερνά την εξωτερική εμφάνιση του Τέρατος (Dan Stevens), διακρίνοντας την αληθινή καρδιά του Πρίγκιπα που κρύβεται μέσα του. Εντωμεταξύ, ένας κυνηγός που ακούει στο όνομα Γκαστόν (Luke Evans) έχει βαλθεί να παντρευτεί την Μπελ, αλλά και να κατατροπώσει το Τέρας με κάθε κόστος.
«Είναι μια εντελώς ρομαντική ταινία. Το χρειαζόμαστε όλο αυτό. Ειδικά τώρα. Βγαίνεις από την αίθουσα πιο γεμάτος, πλήρης από όταν μπαίνεις».

Η κινηματογραφική εταιρία υπόσχεται μια καθηλωτική εμπειρία. Σύμφωνα με την Ντίσνεϊ, θα απολαύσει κάτι κατά 26% πιο έντονο και εντυπωσιακό.

«Ήμουν πολύ χαρούμενος που είδα την ταινία, ειδικά σε σινεμά. Έχουν περάσει ήδη 18 μήνες από τότε που κάναμε τα γυρίσματα. Ναι πιστεύω ότι είναι σαν να έχει περάσει ένας αιώνας. Τα ειδικά εφέ και η μουσική απαιτούν πάντα πολύ χρόνο και να βλέπουμε το Τέρας να βγαίνει αργά από αυτό που γυρίσαμε αρχικά σε αυτό που βλέπουμε τώρα, είναι μια εντυπωσιακή εμπειρία» εξήγησε ο Νταν Στίβενς.

Από την άλλη, ο σκηνοθέτης Bill Condon είναι ένας επιδέξιος αφηγητής που μπορεί να οραματιστεί την κινηματογραφική δυναμική της ιστορίας. «25 χρόνια μετά και η τεχνολογία μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδέες που μας είχε συστήσει η ταινία κινουμένων σχεδίων» εξηγεί. «Τώρα είναι δυνατόν, για πρώτη φορά, να έχεις μια φωτορεαλιστική απεικόνιση μιας τσαγιέρας που μιλάει σε ένα πραγματικό σετ».


Παίζουν και ακούγονται: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Kevin Kline, Josh Gad, Ewan McGregor, Stanley Tucci, Audra McDonald, Gugu Mbatha-Raw, Hattie Morahan, Nathan Mack, Ian McKellen, Emma Thompson

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Αλεξάνδρα Λέρτα, Γιάννης Παλαμίδας, Άλεξ Παναγή, Δημήτρης Κοντογιάννης, Στρατής Στηλ, Χρήστος Θάνος, Αλέξης Ζερβάνος, Πένυ Δεληγιάννη, Λίλη Τέγου, Μάγκυ Χαραλαμπδίου, Αλέξανδρος Ντούνης, Τάσος Κωστής, Σία Κοσκινά,



Επίσης μπορείτε να πληροφορηθείτε για όλο το πρόγραμμα του ΚινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ παρακάτω: