Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 Ο ΟΡ.ΦΕ.Ο.  ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ
ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
« Από τα Καρπάθια στον… Όλυμπο»

Με αυτό τον τίτλο «Από τα Καρπάθια στον …Όλυμπο»  πραγματοποιήθηκε η ομιλία του προέδρου του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.)  Γρηγόρη Παπαχρήστου  και του διευθυντή οργάνωσης του οργανισμού   Δημήτρη Νταντάμη στην ολομέλεια του Διπλωματικού  Σώματος της  Θεσσαλονίκης.
Η ολομέλεια που αποτελεί θεσμό στη λειτουργία των Διπλωματών,  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη  στις 7 Μαρτίου 2017 σε κεντρικό  ξενοδοχείο της πόλης  και οργανώθηκε από τον Γενικό Πρόξενο της Ρουμανίας  dr Martin  Lantislau Salamon.

Ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά  του Φεστιβάλ Ολύμπου και ανέλυσε την σημαντικότητα του θεσμού της τιμώμενης χώρας που έχει καθιερωθεί από το 2010 καθώς και τις δυνατότητες που προσφέρει όχι μόνον το τομέα των πολιτιστικών  σχέσεων αλλά και την δημιουργία δυνατοτήτων συνεργίας στον τουριστικό και επιχειρηματικό τομέα. Αναφέρθηκε επίσης την άριστη συνεργασία που είχε το Φεστιβάλ  με την Ρουμανία σε όλα τα επίπεδα ,καλλιτεχνικό,  τουριστικό , επιχειρηματικό  κάτι  που θα αποτελέσει πρότυπο για τις επόμενες συνεργασίες με άλλες χώρες .Και αυτό οφείλεται κυρίως  στις προσπάθειες του Γενικού Προξένου dr  Martin  Ladislau Salamon  ενός ικανού ,έμπειρου και αποτελεσματικού διπλωμάτη  με ευγένεια και βαθειά πνευματική καλλιέργεια.
Ο διευθυντής οργάνωσης του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Δημήτρης Νταντάμης παρουσίασε με άψογα αγγλικά διαφάνειες από την ιστορική διαδρομή των 45 χρόνων του Φεστιβάλ Ολύμπου , τις μεγάλες μορφές του θεάτρου της μουσικής και των εικαστικών τεχνών, τους χώρους του Φεστιβάλ ,στιγμιότυπα από την παρουσία των τιμώμενων χωρών και από την περσινή  συνεργασία με την Ρουμανία.

Στην ολομέλεια του διπλωματικού σώματος  παρουσιάστηκε η ενδιαφέρουσα ομιλία της Valentina Siclova  vice President Finance of the  Blac Sea Trade& Development Bank (Αντιπρόεδρος Τράπεζας Μαύρης Θάλασσας), με θέμα –The Role of the Black Sea Trade & Development Bank in Developing the Ekonomies in the Region-
Στο τέλος της ημερίδας ο Γενικός Γραμματέας του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Νίκος Πασχαλούδης παρέδωσε στην  Valentina Siclova    στον Martin  Ladislau Salamon και  στην Margarita Ignatidou πρόξενο της Τσεχίας (τιμώμενη χώρα το 2018),πολυτελή συσκευασία με εξαιρετικά αρωματικό  τσάι  του Ολύμπου της  Sideritea  olympous tea , για αρωματικές και γευστικές  αναμνήσεις από το βουνό των θεών ,όπως είπε.
Η αντιπροσωπεία του ΟΡ.ΦΕ.Ο. κατά την διάρκεια του κοκτέιλ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους διπλωμάτες του Καναδά, της Πορτογαλίας, της Τσεχία ,της Χιλής και της Σερβίας για θέματα μελλοντικής συνεργασίας .