Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ΣΠΕΚΟ και ΠΕΣΚΟ για τους δασικούς χάρτες

Την Πέμπτη 2-3-2017 ο Πρόεδρος της ΣΠΕΚΟ Βροντούς κ. Γεώργιος Νάτσιος και ο Αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΕΣΚΟ κ. Ιωάννης Μιχαλίτσιος,
συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο Κατερίνης κ. Δημήτριο Καλαϊτζή, τον βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χαρίλαο Τζαμακλή, τον κ. Νικόλαο Ορνιθόπουλο, ως εκπρόσωπο της βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ελισάβετ Σκούφα και τον κ. Δημήτριο Ρουκά, ως εκπρόσωπο της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου, συναντήθηκαν στην Αθήνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ). 
      Στο ΥΠΕΝ οι εκπρόσωποι των Συνεταιρισμών, αφού εξέθεσαν τον προβληματισμό και ανέπτυξαν την επιχειρηματολογία των μελών τους σχετικά με την πρόσφατη κήρυξη ως αναδασωτέας έκτασης 607 στρεμμάτων περίπου, που ανήκει στο κληροτεμάχιο 458 της περιοχής Βροντούς και Αγίου Σπυρίδωνα, υπέβαλαν το αίτημα να αναζητηθούν λύσεις για διοικητική επίλυση του θέματος ανεξαρτήτως της δικαστικής οδού, στην οποία έχουν προσφύγει.
      Στο ΥΠΑΑΤ οι εκπρόσωποι των Συνεταιρισμών υπέβαλαν το αίτημα να αναζητηθούν λύσεις σχετικά με τις χρήσεις γης στο κληροτεμάχιο 458 της περιοχής Βροντούς και Αγίου Σπυρίδωνα και σχετικά με την έκδοση τίτλων κυριότητας των δικαιούχων.